Археолози откриха „казаните” на Ал Капоне

Предполага се, че нелегалната дистилерия на Вилполто е била превзета от съперничещ клан, Макнайт.

Археолози от Университета в американския щат Тенеси са попаднали при разкопки на останки от самоделен механизъм за незаконна дестилация на алкохол, датиран от 1920-те, за който се предполага, че е свързан с операциите на легендарния американски гангстер Ал Капоне. Останките от варели, циментови плоскости и маркучи били открити в местността блатото „Хел Хоул” (б. ред. - Адската дупка) в гъст горски масив, на 48 километра от град Чарлстън, столицата на щата Южна Каролина.

Учените предполагат, че операцията по дестилирането на алкохол в района на „Хел Хоул” е била ръководена от Бенджамин Вилполто, „дясна ръка” на Капоне в организиране на производствените мощности по време на Сухия режим в САЩ, който е и контролирал превозването на нелегалния алкохол от Южна Каролина до Чикаго, където властва Ал Капоне.

За легендарния гангстер е известно, че лично е инспектирал производството, посещавайки района с лимузината си. В края на Сухия режим през 1933 г. местният вестник в Чарлстън разказва, че миризмата на алкохол от водите му се е носела с километри навън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка