Вижте какво откри ГДБОП в бърлогата на групата за компютърни измами (СНИМКИ)

Парламентът отхвърли и 8 лв., и 1 лв. на глас за партийните субсидии

Депутат попита репортерка с какво бельо е (ВИДЕО)

Жена загина при катастрофа на Е-79 край Ребърково

Съдът на ЕС: Собствениците на апартаменти са длъжни да плащат и отоплението на общите части

Седем са кандидатите за шеф на БНР

Собственикът на „ТАД груп“ Иван Тодоров остава в ареста

България и САЩ с форум за киберсигурността Н. Пр. Херо Мустафа: След разговорите във Вашингтон отношенията са на следващо ниво

Президентът Радев: Имаме криза във водния сектор, нужна е цялостна стратегия

МЗХГ и МОН обявяват конкурс „Моето стопанство“ част от кампания „Супер фермер“

Новата Мис Плеймейт: Нямам любим, само секспартньор

Кметът на Търговище представи екипа си

МВР затяга мерките за сигурност около 8 декември

Банско вече с 80 см сняг

МВнР: Няма данни за пострадали или загинали българи при пожара в Одеса

Арх. Добромир Бориславов: Бейби бумът в столичния зоопарк е резултат на труда на всички

Снимка: Благой Кирилов

Бейби бум в столичния зоопарк – от началото на лятото малки имат сурикатите, лемурите, антилопите, египетските лешояди и птиците тукан. Бебетотукан вече може да бъде видяно от посетителите, докато прави първите си опити за летене.

„Бейби бумът съвсем не е случаен и е в резултат на труда и усилията на всички, които работят в зоопарка. Когато има удобства и комфорт за животните, се появяват и техните малки“, заяви директорът на зоопарка архитект Добромир Бориславов по БНР. Според него обаче реконструкцията и подобренията на клетките на животните трябва да е част от един по-голям план.

В разгара на лятото зоопаркът е пълен с деца дори в делничните дни. Вече 20 години в зоопарка се провежда лятно зооучилище. Всяка група се състои от 20 деца и има занимания по специално създадена програма. Възрастовите групи са две – от 7 до 10 и от 11 до 14 години. Катерина Зарева, която завежда екологичния център в зоологическата градина, признава, че това е най-успешната програма.

От зоопарка предупреждават посетителите, че е изключително вредно да дават на животните донесена отвън храна. Затова те имат предложение към Столична община:

„На определени места да приготвяме храна, която да продаваме на посетителите, с която те да хранят животните и това да не в тяхна вреда. За да вървим напред, просто трябва да спазваме правилата“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.