„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

Пламна известен ресторант в София

Патриарх Неофит стана Почетен гражданин на Перник

Опашка от тирове на „Капитан Андреево“

Арх. Румен Русев: Стига експерименти! Продължавам битката за Младост

Арх. Румен Русев е настоящият районен кмет на Младост, дипломиран в Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/, София. След дипломирането си работи в частния сектор като водещ архитект по множество инвестиционни проекти.

От месец септември 2019 г. е номиниран от гражданската квота на ПП АТАКА за следващ мандат като районен кмет. Кандидат е и за общински съветник. Семеен, с две деца.

– Арх. Русев, кандидатирате се от АТАКА за кмет на Младост – район с много проблеми. Защо?
– Проблемите не ме плашат. Напротив. Преди една година тръгнах по път, който беше пълен с неизвестни. Знаех, че ме очакват много остри завои, срутвания и нередности. Но като архитект знаех, че искам да поправям и съграждам.
Когато от Столична община ме избраха за кмет на района, бях твърдо решен да действам без компромиси. И се радвам, че толкова бързо намерих решение – и за работеща администрация, и за общ език с хората. Не съм човек, който се отказва по средата на пътя. Искам да довърша започнатото.

– Защо смятате, че хората трябва да ви се доверят?
– Защото алтернативата, която се предлага, е абсурдна – за пореден път експерименти. Младост има проблеми, именно защото е най-желаният квартал – от гражданите и от бизнеса. Това го прави апетитен залък за всеки желаещ да злоупотреби. Затова се стигна до тук. Аз не претендирам за изключителни решения, а за разумни и работещи. Затова се надявам гражданите да ми дадат шанс да се погрижа за нашия дом и да го извадя от калта.

– А с какво ще допринесете за района, което другите кметове не предлагат?
– Аз вече допринесох, има ред и спокойствие. Но това са само първите стъпки, предстоят още много задачи, но някой трябва да ги свърши. Някой, който е компетентен и с мисъл за квартала и хората.
Аз знам как Младост ще продължи да бъде сред най-хубавите райони на София – с ред, прозрачност и дисциплина за цялата администрация. С ясни правила и спазване на законите. Защото това състояние, в което поех, беше резултат именно от некомпетентното управление преди мен, от липса на достатъчно знания и умения.

– Какви са основните ви приоритети?
– Да има ред за всички – както за инвеститорите, така и за гражданите. Крайно време е да стане ясно, че администрацията не е кметска, тя служи на гражданите. Това е основата на една работеща община.

Оттам нататък – екологията е много важна. Ще се погрижа за “белите дробове” на квартала, ще изградя нов парк в Младост 3 и ще поддържам всички зелени пространства. Инфраструктурните проблеми също имат решение – с нови паркинги и булеварди, връзка между Младост и Горубляне. Ще сложа окончателен край на презастрояването. И не на последно място – активен културен и социален живот. Не искам жителите на Младост да ходят до центъра, за да виждат изкуство. То трябва да бъде достъпно тук, в квартала. Няма да допусна Младост да бъде спалня.

– Какво ще кажете на избирателите на 28 октомври?
– Огромно благодаря! Обещавам ви ред, стабилност и сигурно бъдеще за Младост!

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.