Асад обвини Запада в загриженост за живота на терористите, а не на цивилните в Алепо

В интервю за телевизия "Русия днес" президентът на Сирия Башар Асад обвини западните страни, че критикуват правителствената операция в района, защото са загрижени за живота на терористите, а не на цивилните граждани. Асад обяви, че целта на правителствените сили в град Алепо е да освободят цивилните.

Приоритетът ни е да защитим този район, за да не бъде унищожен от войната, да защитим цивилните, които го напускат, да им дадем възможност да напуснат мястото и да отидат в районите, които са под контрола на правителството, както и да дадем шанс на терористите да си променят мнението, да се присъединят към правителствените сили, да се върнат към нормалния си живот и да получат амнистия, обясни Асад.

Според сирийския президент избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ може да бъде положително за международните отношения и да доведе до намаляване на конфликтите по света.

Повечето основни медии, корпоративните лобита, Конгресът, както и хора от собствената му партия са против него. Те искат още хегемония, конфликт с Русия, намеса в различни страни, сваляне на правителства. Той обяви нещо в противоположната посока. Най-важното нещо са отношенията между Русия и САЩ. Ако се стреми към тези отношения, по-голямата част от напрежението по света ще намалее, смята Асад.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток