Асеновград остана без кабелна телевизия и интернет заради война между бивши съдружници

Асеновград остана в четвъртък без кабелна телевизия и интернет заради продължаващата война между бившите съдружници Красимир Кирев и Иван Гологанов. Вторият лично срязал кабелите, доставящи услуги на абонатите на ТВ САТ КОМ, а за деянието му вече са сезирани полицията и прокуратурата. Техниците на ТВ САТ КОМ работиха за възстановяване на сигнала в целия град под Асеновата крепост до късно през нощта в петък, за да бъдат още на сутринта всички услуги на достъпни за клиентите.

От ръководството на кабелния и интернет оператор обявиха, че ще компенсират всички свои клиенти. Преди това в неделя от стартиралата още през 2010 година война между Красимир Кирев и Иван Гологанов пострадаха и абонатите на DCC (Цифрова кабелна телевизия) в Пловдив, след като умишлено бе подпалена шахта с кабели в близост до Сточна гара.

В момента двамата бизнесмени водят и битка в Районния съд в Асеновград, като срещу Иван Гологанов са повдигнати обвинения за престъпление по член 202, ал.2, т.1 от Наказателния кодекс за присвояване на обща сума в размер на 396 000 лева, собственост на „Цифрова Кабелна Компания” ООД, поверени му да ги пази и управлява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България