Асеновград първи посреща изложба, посветена на Васил Левски

Асеновград първи ще посрещне пътуващата фотодокументална изложба под надслов "Посветен на отечеството. 180 години от рождението на Васил Левски", съобщиха от общинската управа. Изложбата ще бъде открита днес в 17.30 часа в Историческия музей и ще е експонирана там до 16 февруари.

Инициативата е съвместна - на Историческия музей в Асеновград, общината и Националната библиотека "Св.св. Кирил и Методий" в София. Изложбата е организирана от Национална библиотека и е част от поредицата мероприятия, посветени на едно от най-знаменателните събития в нашата история през тази година - 180-годишния юбилей от рождението на Васил Левски.

В изложбата са включени подбрани фотографии и оригинални документи, свързани с безсмъртното дело на Апостола на свободата и сподвижниците му. В първите 3 дни на експозицията - от 6 до 8 февруари, ще бъдат изложени и оригиналите на 3 уникални документа: Протоколът от Общото събрание на Българския революционен централен комитет (БРЦК), проведено в Букурещ от 29 април до 4 май 1872 г., единственият запазен печат на БРЦК и фотография на Левски с участници във Втората българска легия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони