„Туитър“ блокира повече от 1000 акаунти по подозрение за руска пропаганда

Кола излетя на пътя край Банско, четирима ранени

Буря е повредила части от руски ракетен комплекс С-400, пътуващ за Китай

Тереза Мей: Втори референдум във Великобритания за Брекзит няма да има

Рокпевецът Том Пети е починал от свръхдоза от седем лекарства

Косовската полиция не предвижда специални мерки за сигурност при визитата на сръбския президент

Еротична екстраваганца от Франсоа Озон Страхотната мацка Марин Вакт с главна роля в “Double Lover”

Пентагонът: Операцията на Турция в Африн няма да повлияе на двустранните отношения

Джеймс Матис: Изправени сме пред все по-голяма заплаха от ревизионистки сили като Китай и Русия

Правителствена парализа в САЩ, в Сената не се споразумяха за бюджета

Сергей Лавров: Ядреното споразумение с Иран няма да оцелее, ако САЩ се оттеглят от него

Хиляди младежи протестираха в Будапеща с искане за образователна реформа

Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Снимката на директора не била в училищен сайт

Асен Александров, директор на 51 училище „Елисавета Багряна“ в София.

Голата снимка на директора на 51 училище “Елисавета Багряна” Асен Александров не била публикувана на сайта на учебното заведение. Това заяви днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. “Софийската районна прокуратура е изготвила две експертизи. Първата е компютърна, която е установила, че на сайта на училището няма публикувани снимки на директора. Втората е изготвена по разпореждане на прокуратурата от Министерството на културата, които са дали заключение, че тази снимка няма порнографско съдържание”, уточни Арнаудова.

“Според обясненията на едно от лицата – непознато лице е предоставило на хартиен носител тази снимка и тя е попаднала в печатно издание”, каза още Арнаудова и уточни, че прокурорите не са събрали достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и затова разследването се прекратява. Тя уточни, че не е установено лицето, разпространило материала, както и че не е предмет на прокуратурата да проверява дали снимката е фалшификат.

“Според обясненията на един от свидетелите – непознато лице е предоставило на хартиен носител тази снимка и тя е попаднала в печатно издание”, каза още говорителят на главния прокурор. “Лицето, което е получило снимката, също не може да посочи кой му я е предоставил”, каза още Арнаудова. По думите й престъпления като обида и клевета се преследват от засегнатото лице и не са в правомощията на прокуратурата. Към настоящия момент директорът Александров не е завел граждански иск.

Директорът няма да може да се върне в 51 училище, докато не приключи проверката на Столичния инспекторат по образование. Шефката му Ваня Кастрева отказа да коментира ситуацията с мотив, че не е наясно и вчера (понеделник) е първият й работен ден след отпуск.
От МОН заявиха, че са радостни, че Александров е бил оневинен от прокуратурата, но едва ли ще се върне на поста си като съветник в Министерството на образованието през оставащите 5 дни от мандата.

Директорът на столичното 51-во училище „Елисавета Багряна“ Асен Александров благодари чрез фейсбук на подкрепилите го хора и институции по време на скандала с разпространените негови голи снимки. „Що се касае до коментарите, че следва да търся правата си по съдебен ред“ заяви още той, „Необходимо ми е време, за да осъзная защо станах обект на подобна атака, какъв беше мотивът й“, каза Александров. Той подчерта, че му трябва време, за да се погрижи за здравето си и това на близките си. По думите му приоритетите му са семейството и 51-во училище.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.