Българин е осъден на 9 г. затвор за интернет измами във Великобритания

Маринела Нинева спечели с рекорд „Витоша моята планина 2019“

Пет признака, че сте срещнали някого от минал живот

ГЕРБ: В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите

Неутрализираха престъпна група за трафик на хора с цел трудова експлоатация

Тропическата буря „Имелда“ взе пет жертви в Тексас

Тръмп взел решение да не нанася незабавен военен удар срещу Иран

Паника в Карлскрон след убийството на български студент Извършителят все още е на свобода

Бърз влак от София за Свиленград престоя в гара Искър заради повреда в скоростомера на локомотива

Кифла или кроасан? Респект или уважение… Прости сме като кифли понякога

Ангел Джамбазки влиза в битката за София със заявка да премахне гетата

Километрични опашки на „Капитан Андреево“ към Турция

Да живеят печените чушки

Ренета Инджова: Скандалът с руска намеса и шпионаж у нас е постановка

Волубилис – сърцето на древен Рим в Мароко

Снимката на директора не била в училищен сайт

Голата снимка на директора на 51 училище “Елисавета Багряна” Асен Александров не била публикувана на сайта на учебното заведение. Това заяви днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. “Софийската районна прокуратура е изготвила две експертизи. Първата е компютърна, която е установила, че на сайта на училището няма публикувани снимки на директора. Втората е изготвена по разпореждане на прокуратурата от Министерството на културата, които са дали заключение, че тази снимка няма порнографско съдържание”, уточни Арнаудова.

“Според обясненията на едно от лицата – непознато лице е предоставило на хартиен носител тази снимка и тя е попаднала в печатно издание”, каза още Арнаудова и уточни, че прокурорите не са събрали достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и затова разследването се прекратява. Тя уточни, че не е установено лицето, разпространило материала, както и че не е предмет на прокуратурата да проверява дали снимката е фалшификат.

“Според обясненията на един от свидетелите – непознато лице е предоставило на хартиен носител тази снимка и тя е попаднала в печатно издание”, каза още говорителят на главния прокурор. “Лицето, което е получило снимката, също не може да посочи кой му я е предоставил”, каза още Арнаудова. По думите й престъпления като обида и клевета се преследват от засегнатото лице и не са в правомощията на прокуратурата. Към настоящия момент директорът Александров не е завел граждански иск.

Директорът няма да може да се върне в 51 училище, докато не приключи проверката на Столичния инспекторат по образование. Шефката му Ваня Кастрева отказа да коментира ситуацията с мотив, че не е наясно и вчера (понеделник) е първият й работен ден след отпуск.
От МОН заявиха, че са радостни, че Александров е бил оневинен от прокуратурата, но едва ли ще се върне на поста си като съветник в Министерството на образованието през оставащите 5 дни от мандата.

Директорът на столичното 51-во училище „Елисавета Багряна“ Асен Александров благодари чрез фейсбук на подкрепилите го хора и институции по време на скандала с разпространените негови голи снимки. „Що се касае до коментарите, че следва да търся правата си по съдебен ред“ заяви още той, „Необходимо ми е време, за да осъзная защо станах обект на подобна атака, какъв беше мотивът й“, каза Александров. Той подчерта, че му трябва време, за да се погрижи за здравето си и това на близките си. По думите му приоритетите му са семейството и 51-во училище.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.