Снимката на директора не била в училищен сайт

Голата снимка на директора на 51 училище “Елисавета Багряна” Асен Александров не била публикувана на сайта на учебното заведение. Това заяви днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. “Софийската районна прокуратура е изготвила две експертизи. Първата е компютърна, която е установила, че на сайта на училището няма публикувани снимки на директора. Втората е изготвена по разпореждане на прокуратурата от Министерството на културата, които са дали заключение, че тази снимка няма порнографско съдържание”, уточни Арнаудова.

“Според обясненията на едно от лицата - непознато лице е предоставило на хартиен носител тази снимка и тя е попаднала в печатно издание”, каза още Арнаудова и уточни, че прокурорите не са събрали достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и затова разследването се прекратява. Тя уточни, че не е установено лицето, разпространило материала, както и че не е предмет на прокуратурата да проверява дали снимката е фалшификат.

“Според обясненията на един от свидетелите - непознато лице е предоставило на хартиен носител тази снимка и тя е попаднала в печатно издание”, каза още говорителят на главния прокурор. “Лицето, което е получило снимката, също не може да посочи кой му я е предоставил”, каза още Арнаудова. По думите й престъпления като обида и клевета се преследват от засегнатото лице и не са в правомощията на прокуратурата. Към настоящия момент директорът Александров не е завел граждански иск.

Директорът няма да може да се върне в 51 училище, докато не приключи проверката на Столичния инспекторат по образование. Шефката му Ваня Кастрева отказа да коментира ситуацията с мотив, че не е наясно и вчера (понеделник) е първият й работен ден след отпуск.

От МОН заявиха, че са радостни, че Александров е бил оневинен от прокуратурата, но едва ли ще се върне на поста си като съветник в Министерството на образованието през оставащите 5 дни от мандата.

Директорът на столичното 51-во училище "Елисавета Багряна“ Асен Александров благодари чрез фейсбук на подкрепилите го хора и институции по време на скандала с разпространените негови голи снимки. „Що се касае до коментарите, че следва да търся правата си по съдебен ред" заяви още той, "Необходимо ми е време, за да осъзная защо станах обект на подобна атака, какъв беше мотивът й“, каза Александров. Той подчерта, че му трябва време, за да се погрижи за здравето си и това на близките си. По думите му приоритетите му са семейството и 51-во училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право