Стартираха „Ученически игри 2019“ в Благоевград

Един месец безплатни прегледи за глаукома във ВМА

Ангел Джамбазки: „Родител 1“ и „Родител 2“ е дискриминация, въведете пол „+безкрайност“

53-годишна жена загина при пожар в дома си в град Искър

Генералният мениджър на „Силвър Стар” в България Ролф-Юрген Заерле: Новите Мерцедеси изпреварват и самолети в технически план Предлагаме автомобили за по-малко от 500 лв. на месец, защото вярваме в сбъднатите мечти

Българин изчезна на остров Санторини

Горанов: Позицията на ГЕРБ за изборното законодателство се промени заради усещането, че се отдалечихме от хората

Александър Симов: БСП не влиза в политически договорки

Д-р Атанас Мангъров: Няма опасност за плода на бременната жена, болна от морбили

Как руса сервитьорка сервира капучино?

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Оттеглихме промените в прага за преференциите в Изборния кодекс заради стабилността на държавата

Прокурор Русинова за случая в Нови Искър: Когато Георги е бил арестуван е говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

Томислав Дончев: Решението за прага на преференциите беше грешка

Проф. Калин Гайдаров: До случая в Нови Искър е довело както развитието на състоянието на убиеца, така и вътрешни проблеми в семейството

Разчистени са токсичните отпадъци, изхвърлени край гара Яна

„Асикс Арена“ е името на обновената зала „Фестивална“

„Асикс Арена“ ще бъде името на зала „Фестивална“ в следващите 6 години. Спортното съоръжение е изцяло ремонтирано и ще отвори врати през септември след извършването на последните довършителни работи.
Волейболната легенда Любо Ганев като представител за България и Румъния на реномирания японски производител на спортни стоки „Асикс“ подписа 6-годишен договор с държавното дружество „Академика 2011“, което е собственик на залата. По силата на контракта съоръжението получава името „Асикс Арена“ срещу сумата от 100 000 лева годишно. Тези средства ще помогнат на залата да се самоиздържа и да дава ниски цени за наем за спортна подготовка и състезания. Приходите ще се допълват от отдаването за други културни и бизнес събития.
„Изключително се гордеем от завършения проект“, коментира спортният министър Красен Кралев, по чиято инициатива грохналата зала вече е изцяло обновена и представлява най-модерно съоръжение. „Самият факт, че световноизвестна компания като „Асикс“ се ангажира да даде името си, показва, че сме на прав път. Това ни дава много сериозна подкрепа в нашите амбиции да обновим изцяло спортната инфраструктура в България и да покажем един нов модел за работа и партньорство между държавните институции и частните компании“, добави министърът.
Основното спортно приложение на „Асикс Арена“ ще бъдат лекоатлетическата подготовка и състезания. Капацитетът на залата е 3700 зрители, а за културни събития като концерти могат да бъдат посрещнати до 6000 зрители. Цялостната реконструкция е на стойност 7 милиона лева – 4 милиона от „Академика 2011“ и 3 милиона по договори за енергийна ефективност. Използваните технологии свалят драстично с повече от 40% разходите за отопление и охлаждане.
„Завършването на залата е историческо събитие за българската атлетика, защото тя се завръща в своя дом, който ни липсваше в последните 5-6 години. Искам да благодаря на Любо Ганев, че за пореден път помага на българския спорт и на министър Кралев, че си изпълни думата и направи това, което ние чакаме от години“, заяви при подписването на договора шефът на федерацията по лека атлетика Добри Карамаринов.
Любо Ганев също изрази благодарност към спортното министерство за осъществената дългоочаквана реконструкция на залата. „За „Асикс“ е голяма чест да й даде своето име“, каза той и добави: „Колкото повече нови спортни обекти има, толкова повече се подобряват постиженията на нашите състезатели. Ще продължим да помагаме с каквото можем на българския спорт, защото той има нужда и го заслужава.“

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.