Брифингите на националния оперативен щаб – само в 8 часа сутрин

Актьорът Филип Аврамов е станал доброволец

Броят на заразилите се с коронавирус в Русия достигна 1534 души

Росен Желязков: Възможни са затруднения с доставките на пресни и сезонни продукти от чужбина Значително е намалял броят на пътуващите с влак, каза транспортният министър

Бразилски съд забрани на президента Болсонаро да говори срещу мерките за забавяне на пандемията

Цвета Караянчева: Красотата на българските народни носии винаги е стопляла душите ни

Климатологът Георги Рачев: Април идва с идеално време за коронавируса

Установени са контактните лица на починалите в Благоевград майка и дъщеря

Къщата музей на Алеко Константинов в Свищов е отворена за виртуални посещения

Над 2000 души от ресторантьорството в Търново са на борсата Затворените обекти в общината са над 300

Алисия пак с нова дуетна половинка (ВИДЕО)

В Индонезия мият зърната за плътен и неповторим вкус Процесът “гилинг басах” е традиция при обработката на кафе

В Бургас демонтираха пейките от градинките

В София предстоят обработки срещу комари и кърлежи

Премиерът: Моят приятел, бившият френски министър Патрик Деведжиян, почина от COVID-19

„Асикс Арена“ е името на обновената зала „Фестивална“

„Асикс Арена“ ще бъде името на зала „Фестивална“ в следващите 6 години. Спортното съоръжение е изцяло ремонтирано и ще отвори врати през септември след извършването на последните довършителни работи.
Волейболната легенда Любо Ганев като представител за България и Румъния на реномирания японски производител на спортни стоки „Асикс“ подписа 6-годишен договор с държавното дружество „Академика 2011“, което е собственик на залата. По силата на контракта съоръжението получава името „Асикс Арена“ срещу сумата от 100 000 лева годишно. Тези средства ще помогнат на залата да се самоиздържа и да дава ниски цени за наем за спортна подготовка и състезания. Приходите ще се допълват от отдаването за други културни и бизнес събития.
„Изключително се гордеем от завършения проект“, коментира спортният министър Красен Кралев, по чиято инициатива грохналата зала вече е изцяло обновена и представлява най-модерно съоръжение. „Самият факт, че световноизвестна компания като „Асикс“ се ангажира да даде името си, показва, че сме на прав път. Това ни дава много сериозна подкрепа в нашите амбиции да обновим изцяло спортната инфраструктура в България и да покажем един нов модел за работа и партньорство между държавните институции и частните компании“, добави министърът.
Основното спортно приложение на „Асикс Арена“ ще бъдат лекоатлетическата подготовка и състезания. Капацитетът на залата е 3700 зрители, а за културни събития като концерти могат да бъдат посрещнати до 6000 зрители. Цялостната реконструкция е на стойност 7 милиона лева – 4 милиона от „Академика 2011“ и 3 милиона по договори за енергийна ефективност. Използваните технологии свалят драстично с повече от 40% разходите за отопление и охлаждане.
„Завършването на залата е историческо събитие за българската атлетика, защото тя се завръща в своя дом, който ни липсваше в последните 5-6 години. Искам да благодаря на Любо Ганев, че за пореден път помага на българския спорт и на министър Кралев, че си изпълни думата и направи това, което ние чакаме от години“, заяви при подписването на договора шефът на федерацията по лека атлетика Добри Карамаринов.
Любо Ганев също изрази благодарност към спортното министерство за осъществената дългоочаквана реконструкция на залата. „За „Асикс“ е голяма чест да й даде своето име“, каза той и добави: „Колкото повече нови спортни обекти има, толкова повече се подобряват постиженията на нашите състезатели. Ще продължим да помагаме с каквото можем на българския спорт, защото той има нужда и го заслужава.“

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.