Асовете ни тренират по трасе като за Световна купа

Най-добрите ни алпийци направиха първата си тренировка за годината в Банско. Алберт Попов, Камен Златков и останалите ни елитни състезатели имаха възможност да се подготвят при отлични условия в ски курорт №1 у нас.

Специално за тях треньорският щаб на националите, воден от Ивайло Борисов, Сергей Комаров и екипа на домакините от „Юлен“ АД, подготвиха трасето като за световната купа.

От пиринския курорт Алберт ще пътува в Загреб, където на 5 януари ще стартира в първия слалом за световната купа за 2020-а. А Златков потегля за френския Вожани, където през уикенда ще кара в слаломите за Европейската купа. Двамата ще се съберат в Мадона ди Кампильо (Италия) за слалома от Световната купа на 8 януари.

В края на месеца Банско отново ще посрещне елита на „белия“ спорт. Курортът ще бъде домакин на Световната купа при жените. И този път у нас се очаква американската звезда Микаела Шифрин. Вероятно България ще бъде представена от 18-годишната Ева Вукадинова, която няма достатъчно точки да стартира в надпреварата. Но страната ни като домакин има право на допълнителна квота. Досега България бе представена от Мария Киркова. Тя обаче прекрати кариера и сега е треньор на женския ни тим.

Коментари

Задължително поле