Мачовете и спортът по телевизията днес, неделя, 19 януари 2020

На 19 януари 2020 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 19.01.2020

Кокошка снесе яйце с датата на Апокалипсиса (СНИМКА и ВИДЕО)

Жена катастрофира челно, за да изпита вярата си

Халифа Хафтар пристигна в Берлин за участие в международната конференция за Либия

Майк Помпео преговаря с президента на Ирак за напрежението в региона

Принц Хари и съпругата му Меган се отказват от кралските си титли

Расте броят на заразените с мистериозния китайски вирус, проверяват по летищата в САЩ

Трус от 6-а степен разтърси Нова Гвинея

Свидетел на инцидента с убития българин в Истанбул: Размахваше мачете и мълчеше, след което се барикадира

75 души пострадаха при сблъсъци пред парламента в Бейрут

Хайко Маас: Доставките на оръжие за Либия трябва да бъдат преустановени

Пекарите на кафе пазят в тайна над 800 аромата

Владимир Путин не иска да се връща към времената на неограничен президентски мандат

Асоциация изобличи „зелените“ за Натура 2000

34.8 процента от територията на България са в Натура 2000. В Брюксел са наясно, че голяма част от тези защитени зони не отговарят на критериите, но въпреки това са вкарани в екомрежата от „еколозите“.

Факти, опровергаващи лъжите, които се разпространяват за екологичната мрежа „НАТУРА 2000“, разпространиха от Национална асоциация „Българско Черноморие“ в своя декларация:

„Неолиберални екстремисти – „природозащитници” и шепа „учени” на организирания от МОСВ обществен дебат за промените в Закона за биологичното разнообразие, въвеждащи управлението на зони „Натура 2000”, поискаха национализация на 35% от територията на България и управлението да се осъществи от тях с болшевишки подходи.

Защо лъжат тези хора?

1. Зона „Натура 2000” не е абстрактно понятие, а тя е част от територията (земята) на Р. България. Тази изконна българска земя те желаят да я притежават без да я платят и управляват в полза на други държави, от които получават пари.

2. Правителството да бъде принудено да отдели не малка част от българския бюджет за неолибералните екстремисти – „природозащитници” и шепа „учени”. Бюджета на Р. България е набран от данъците на българските граждани и е предвиден за пенсии, социално подпомагане, здравеопазване, обучение, отбрана и т.н.

3. Присвояването на 35 % от територията на Р. България си е чиста проба пълзяща анексия. Създаване на нова държава резерват-„Джурасик парк“, както я нарече режисьора Андрей Слабаков, от територията на нашата държава е застрашаване на националната сигурност.

Как лъжат?

1. Неолибералните екстремисти и самозвани „природозащитници” казват, че Министъра на околната среда и водите еднолично щял да определя и управлява Зони „Натура 2000”. Това е лъжа! В Директивите черно на бяло е написано, че ДЪРЖАВАТА, а не НПО определят и управляват защитените зони в мрежата „Натура 2000”. Министъра на околната среда и водите е компетентния орган на държавата. В предложените изменения на закона към управителните тела на държавата се създават КОНСУЛТАТИВНИ СЪВЕТИ. Това е документ показващ, че управлението не е еднолично.

2. Същите неолиберални екстремисти, които желаят пълзящо да анексират територията на Р. България, казват че предложените изменения противоречат на Конституцията и Европейските директиви. Това е лъжа!
В писмо получено на 06.02.2019 г. от Европейската комисия до голяма група браншови организации по повод тяхното запитване за управление на зоните „Натура 2000” се казва:

“По отношение на различните начини за организиране на системата за управление на „Натура 2000”, те попадат под компетенцията на държавата-членка и не се определят от Европейската комисия.”

Това е пряко доказателство от Европейската комисия, че определянето на вида управление на зони „Натура 2000” от ДЪРЖАВАТА спазва, а не нарушава Европейските директиви.

Не коментираме изказването им за нарушаване на Конституцията, защото те не конкретизират, а органа, отговарящ за спазването на Конституцията е конституционния съд, а не са „природозащитни” НПО.

3. Неолиберални екстремисти лъжат, че се създава Научен консултативен съвет. В документите на МОСВ пише „Консултативен съвет”.

Органа „Консултативен съвет” се създава, за да се спазят разпоредбите на Европейските директиви, които казват че мерките за опазване при управление на зони „Натура 2000” „се съобразяват с икономическите, социалните и културните изисквания, както и регионалните и местните особености.”

Европейските документи показват, че икономиката, социалния статус, културата и местните особености са водещи. Не са водещи „природозащитни” НПО-та и групичка „учени”, защото не са заинтересовани страни.

Мястото на сериозните учени е да доставят научна информация на държавата, така е записано в прословутите Европейски директиви.

4. Следваща лъжа е, че промените в Закона за биологичното разнообразие се отнасят за българските защитени територии.

Закона за биологичното разнообразие е закон за защитените зони. Защитените територии в България се уреждат в отделен закон – Закона за защитените територии, в момента предложение за негово изменение няма.

5. Лъжат, че промените в ЗБР са насочени против „природозащитни организации”. ЗБР не е закон за неправителствени организации, така че неговите промени не могат да ощетят или подпомогнат неправителствени организации. Закона за неправителствените организации в България е Закона за юридическите лица с нестопанска цел. В момента не е предложена промяна на този закон.

6. Лъжа е че намерения фосил на изпражнение от рис в терена на баба Пена е интелектуална собственост на намерилия го там „природозащитник” или „учен”. „Природозащитните” НПО и групичката „учени” получават пари от МОСВ и от европейски средства за събиране на първични данни-изпражнението от рис, и твърдят, че находките са тяхна собственост. Находките са собственост на този, който е платил-ДЪРЖАВАТА. Ако някой желае да прави научни изследвания върху дадена територия, то той първо трябва да сключи договор за тази си дейност със собственика на територията. Друг вид взаимоотношения са съотносими към тоталитарни периоди от историята на България, които в момента не съществуват.

За справка:

1. В нито една държава-членка освен България не съществуват заповеди със забрани, които не могат да бъдат обжалвани пред съда. Няма заведени от Европейската комисия 26 наказателни процедури към страните-членки, които нямат предвидени такава заповед в своите закони.

2. В страните-членки, в които има приет начин на управление на защитени зони от мрежата „Натура 2000” са конституирани само два субекта-от една страна държавата в лицето на даденото МОСВ, като компетентен орган и от друга страна заинтересованите страни-собственици на имоти, ловно-рибарски, спортни, браншови и всякакъв вид ползватели на имоти в защитените зони. Компетентния орган определя мерките за опазване и те биват договаряни директно със собственика или ползвателя или биват консултирани и приемани единодушно от Консултативни съвети, в които са включени собственици/ползватели. Научните организации договарят отделно свои дейности с държавата и собственика/ползвателя. Извън това управление природозащитни организации и друг вид организации в обществена полза следят за устойчивото развитие и за спазване правата на природата, човека и икономиката взети заедно. Срещу държавите-членки, които вече имат приет начин за управление на зони „Натура 2000”, по-горе посочихме какви са начините, няма започнали наказателни процедури от Европейската комисия.

3. Извадка от Европейската комисия за процента на защитените зони от територията на държавата-членка

България-34,5%
Великобритания-8,6 %
Дания- 8,4%
Латвия-11,5 %
Литва-12,4
Белгия-12,7 %
Франция-12,9 %
Швеция- 13,4 %
Холандия-13,3 %
Малта-13,3 %
Чехия- 14,1%
Австрия- 15,4 %
Германия-15,5 %
Естония-17,7
Италия- 19 %, и т.н.

Последно приети страни-членки:
България-34,5%
Румъния-22,7 %
Хърватска-36,6 %

Да си зададем въпроса дали сме прецакани от тройната коалиция, подпомогната от неолибералните екстремисти „природозащитници”, които ни туриха процента, или да сме горди, че са ни турили процента биоразнообразно?

Отговорността за тургането на българския народ е на държавата. Тя да престане да се оправдава с „най-силните зелени“ или с Европейската комисия, защото европейските директиви и Европейската комисия говорят обратно на говоренето на някои политици.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

 1. Не може зелените да ръсят лъжи и да блокират редица важни проекти , май дойде и тяхното време

 2. Асоциацията на шайка Пишман бизнесмени презастроили българското черноморие и ламтят и за последните останали късчета. Я да застанат на картата и да намерят 35%незастроени плажове. Когато купиха плажовете като лозя за жълти стотинки си мислеха, че България е тяхна. Тая сган трябваше отдавна да е по затворите.

 3. Блъсков, поместването на подобен текст, с всичките му правописни грешки и невероятни просташки определения, е много показателен за нивото на хигиена на т.нар. ти национален ежедневник. Това показва и нивото на държавната администация, която припознава тази „организация“ и този „лидер“ като партньори. Преди да сте ми изтрили коментара (ако изобщо се появи на страницата ви), ще уточня, че така наречената от това лице (не искам да му споменавам името, че ме омерзява) „група учени“ включва ИБЕИ-БАН, Института по океанология, Националния природонаучен музей, Биологически факултет на СУ и др. Такава журналистика, като тази просто няма, защото това не е журналистика.

 4. Подобна статия единствено затвърждава убеждението че „зелените“ са на прав път.
  Keep trying.

 5. До доц.д-р Росен Цонев
  Как така се припознахте в статията като член на „групичката“?Явно доста грантаджийски пари сте взели!Това не е лошо, стига да не е против България, но щом така свирепо сте се засегнали се вижда, че работата ви не е чиста.Много странно разсъждавате кой трябва да влезе в затвора и кой не трябва, приличате ми на Хитлер или на Сталин.Ако може да разберете значението на текстовете в ЗУТ или ЗУЧК ще установите, че термин презастрояване не съществува.Това е етикет измислен от такива като Вас.
  За черноморието няма как да се произнасяте,явно не сте били там.За ваше сведение-то не е на запад, а е на изток от София.
  Ако имате достатъчни елементарни познания бихте разгледали картата в Агенция по геодезия, картография и кадастър и да посочите поне един застроен плаж.Песъчливата почва не е плаж, може да направите справка в Института по почвознание „Пушкаров“.Не е излишно за вас да попрочетете малко и история, за да разберете, че българското черноморие е било населено от хилядолетия.То не съществува като такова откакто вашите родители са ви завели за първи път „на море“, а може би никога не са ви водили там.
  Бай бай на групичката

 6. Няма и друга такава държава, в която така да се прокламира беззакониуето и да се толерира простащнината, профанщината и евтиното търгашество. Самото съществуване на такава пародия като „Българско черноморие“ е срам за държавата. Простаци и крадци, вдигащи шум в мрежата за да обезсилят гласа на истината и за да москират далаверите на тези, които представляват. Много хора бяха свидетели на грубо режисирания протест вм Каварна, кадето местните хора бяха лъгани и грубо манипулирани, готовиплакати бяха пъхани в ръцете на субекти, нямащи нищо общо със земеделци – срам за нацията.
  И що за ежедневник е това – доре елементарни норми не прилага, като например статиите да бъдат подписвани, ако все пак някой би се пресрамил да се подпише под такъв, с извинение за грозната дума,“бълвоч“.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.