Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ИАГ: 148 акта написаха горските инспектори за седмица

Закопчаха в съдебната зала подсъдим и го отведоха в затвора Извършителят бил много жесток - изгорил жив гларус и набучил главата му на ограда

БЛС: Съдът обяви за нищожни лимитите на болниците за 2015 година

Започна подготовката за изложбата на цветята

Каракачанов: Премиерът и парламентът ще подкрепят въвеждането на доброволна служба

Ученици умуваха мото срещу СПИН

Осъдиха шуменец, пребил йеховист

Калоян Паргов: По Стратегията от 2011-а СО похарчи 630 милиона, а въздухът сега е 5 пъти по-мръсен

Общинският съвет Варна свиква сесия за Морската градина Местният парламент ще обсъжда предложението за референдум

БФС се хвали с 19,1 млн. лв. Бюджет

Делян Добрев: Питам Йончева отново – има ли нещо общо с чужди служби? (ВИДЕО)

Асоциация „Сигурност” подкрепя проф. Иво Христов в Пловдив

Снимка: Пресцентър на БСП

„Сега на България са нужни хора като проф. Иво Христов – с позиции и мнение, които работят в интерес на родината”, обобщи председателят на Асоциация „Сигурност” в Пловдив Панчо Панчев след двучасова среща на структурата с водача на пловдивската листа на коалиция „БСП за България”. Бившите служители от системата на МВР „разходиха” проф. Христов по конспект с две трети от актуалните въпроси на света, информират от пресцентъра на БСП.

Разликата между новата и старата администрация във Вашингтон, според изтъкнатия анализатор, е само в подходите, целите са същите, а една от тях е да няма алтернатива извън Америка. По думите му, дефинираният от Тръмп нов курс на реиндустриализация означава ново превъоръжаване. „Засега новият стопанин на Белия дом е в дефанзивна позиция и в обяснителен режим. Един по един „отстрелват” хората му“, допълва той.

Професорът анализира и ситуацията около Китай и опитите страната да бъде поставена в изолация. „Стратегически съюз между Русия и Китай засега няма и целта е той да не бъде допуснат”, стана ясно от думите му. Според водача на „БСП за България” в Пловдив в момента върви деликатна игра, изходът от която се определя от това дали постсъветският руски елит ще се хване на уловката, или ще устои на изкушението, което му предлага Западът. Анализаторът припомни моментите от историята на Русия и Съветския съюз, когато елитите са повярвали на англо-саксонските „партньори”, в резултат Русия е била превърната в суровинен придатък.

Проф. Христов се спря на структурата на руската икономика в момента, структура, все още базирана на енергоносителите, въпреки че от миналата година 9 млрд. долара от националния продукт са формирани от информационни продукти. „Най-големите страхове на Европа, ситуирана в Брюксел, е в това дали има сделка между САЩ и Русия за Прибалтика, за Балканите и за Украйна. Европейските елити са уплашени, че господарите на света са се договорили със „световния злодей” Путин”, каза проф. Христов.

Той беше категоричен, че демонтажът на Европейския съюз е в ход, декомпозиран ЕС устройва САЩ. Според него те по-лесно ще се договарят с отделните държави, в контекста на Балканите: ще се противодейства на кооперацията между Русия и Турция, а ситуацията в Македония трябва да се следи внимателно.

„Не коментирам нещо, което го няма”, отговори той на въпрос за външната политика на България, водена от предишния кабинет. Попитан за състоянието на МВР, той отбеляза, че е налице сериозен дефицит на аналитичен потенциал.

Демографската криза, държавата в икономическите процеси и предстоящият вот също интересуваха бившите служители на реда. „На контролирания вот се противодейства просто – като излязат пловдивчани масово да гласуват”, обясни проф. Христов за опасенията на аудиторията, че в Столипиново се купуват гласове.

Като социолог, професорът не се ангажира с конкретни прогнози, но очерта три вероятности – кабинет на ГЕРБ с патриоти, мълчаливо подкрепяни от ДПС, кабинет на БСП и част от патриотите или нови избори на есен при невъзможност да се състави правителство. „Коалиция БСП – ГЕРБ е една от червените линии, които няма да премина в политиката, което означава да напусна Народното събрание”, категоричен беше проф. Христов, а позицията му беше подкрепена с аплодисменти.

В заключение, членовете на Асоциация „Сигурност” в Пловдив декларираха, че застават зад инициативата „Иво Христов за Пловдив”, която преди седмица се зароди по идея на бивши и настоящи студенти на преподавателя в Пловдивския университет.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.