Стартираха „Ученически игри 2019“ в Благоевград

Един месец безплатни прегледи за глаукома във ВМА

Емилиян Гебрев: Никога през живота си не съм ял рукола, кафе не пиех до 2017 г. Това е една добре планирана война срещу мен за физическо и икономическо унищожаване, каза предприемачът

Ангел Джамбазки: „Родител 1“ и „Родител 2“ е дискриминация, въведете пол „+безкрайност“

53-годишна жена загина при пожар в дома си в град Искър

Генералният мениджър на „Силвър Стар” в България Ролф-Юрген Заерле: Новите Мерцедеси изпреварват и самолети в технически план Предлагаме автомобили за по-малко от 500 лв. на месец, защото вярваме в сбъднатите мечти

Българин изчезна на остров Санторини

Горанов: Позицията на ГЕРБ за изборното законодателство се промени заради усещането, че се отдалечихме от хората

Александър Симов: БСП не влиза в политически договорки

Д-р Атанас Мангъров: Няма опасност за плода на бременната жена, болна от морбили

Как руса сервитьорка сервира капучино?

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Оттеглихме промените в прага за преференциите в Изборния кодекс заради стабилността на държавата

Прокурор Русинова за случая в Нови Искър: Когато Георги е бил арестуван е говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

Томислав Дончев: Решението за прага на преференциите беше грешка

Проф. Калин Гайдаров: До случая в Нови Искър е довело както развитието на състоянието на убиеца, така и вътрешни проблеми в семейството

Асоциация „Сигурност” подкрепя проф. Иво Христов в Пловдив

„Сега на България са нужни хора като проф. Иво Христов – с позиции и мнение, които работят в интерес на родината”, обобщи председателят на Асоциация „Сигурност” в Пловдив Панчо Панчев след двучасова среща на структурата с водача на пловдивската листа на коалиция „БСП за България”. Бившите служители от системата на МВР „разходиха” проф. Христов по конспект с две трети от актуалните въпроси на света, информират от пресцентъра на БСП.

Разликата между новата и старата администрация във Вашингтон, според изтъкнатия анализатор, е само в подходите, целите са същите, а една от тях е да няма алтернатива извън Америка. По думите му, дефинираният от Тръмп нов курс на реиндустриализация означава ново превъоръжаване. „Засега новият стопанин на Белия дом е в дефанзивна позиция и в обяснителен режим. Един по един „отстрелват” хората му“, допълва той.

Професорът анализира и ситуацията около Китай и опитите страната да бъде поставена в изолация. „Стратегически съюз между Русия и Китай засега няма и целта е той да не бъде допуснат”, стана ясно от думите му. Според водача на „БСП за България” в Пловдив в момента върви деликатна игра, изходът от която се определя от това дали постсъветският руски елит ще се хване на уловката, или ще устои на изкушението, което му предлага Западът. Анализаторът припомни моментите от историята на Русия и Съветския съюз, когато елитите са повярвали на англо-саксонските „партньори”, в резултат Русия е била превърната в суровинен придатък.

Проф. Христов се спря на структурата на руската икономика в момента, структура, все още базирана на енергоносителите, въпреки че от миналата година 9 млрд. долара от националния продукт са формирани от информационни продукти. „Най-големите страхове на Европа, ситуирана в Брюксел, е в това дали има сделка между САЩ и Русия за Прибалтика, за Балканите и за Украйна. Европейските елити са уплашени, че господарите на света са се договорили със „световния злодей” Путин”, каза проф. Христов.

Той беше категоричен, че демонтажът на Европейския съюз е в ход, декомпозиран ЕС устройва САЩ. Според него те по-лесно ще се договарят с отделните държави, в контекста на Балканите: ще се противодейства на кооперацията между Русия и Турция, а ситуацията в Македония трябва да се следи внимателно.

„Не коментирам нещо, което го няма”, отговори той на въпрос за външната политика на България, водена от предишния кабинет. Попитан за състоянието на МВР, той отбеляза, че е налице сериозен дефицит на аналитичен потенциал.

Демографската криза, държавата в икономическите процеси и предстоящият вот също интересуваха бившите служители на реда. „На контролирания вот се противодейства просто – като излязат пловдивчани масово да гласуват”, обясни проф. Христов за опасенията на аудиторията, че в Столипиново се купуват гласове.

Като социолог, професорът не се ангажира с конкретни прогнози, но очерта три вероятности – кабинет на ГЕРБ с патриоти, мълчаливо подкрепяни от ДПС, кабинет на БСП и част от патриотите или нови избори на есен при невъзможност да се състави правителство. „Коалиция БСП – ГЕРБ е една от червените линии, които няма да премина в политиката, което означава да напусна Народното събрание”, категоричен беше проф. Христов, а позицията му беше подкрепена с аплодисменти.

В заключение, членовете на Асоциация „Сигурност” в Пловдив декларираха, че застават зад инициативата „Иво Христов за Пловдив”, която преди седмица се зароди по идея на бивши и настоящи студенти на преподавателя в Пловдивския университет.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.