„Астана“ жертва Мъри в името на Казахстан

Ръководството на „Астана“ е готово да жертва своя треньор Станимир Стоилов в името на Казахстан. Това призна президентът на клуба Саян Хамитжанов. По неговите думи, вече са започнали преговори с Мъри да продължи работата си в тима, с който спечели 4 поредни шампионски титли. „Астана“ за първи път се класира и на 1/16-финал в Лига Европа, където ще играе през пролетта срещу „Спортинг“ (Лисабон).

„Стоилов има договор с клуба до декември и сме готови да продължим работата си заедно - каза Хамитжанов. - Той е напълно адаптиран към футбола в Казахстан и би бил перфектният избор за национален селекционер. Изучил и приел е нашата специфика, а своята висока квалификация отдавна е доказал с блестящите си постижения и резултати. Ако федерацията също му направи предложение, въпреки че би било в ущърб за нас, ние ще подкрепим кандидатурата му. Казахстан е над всичко, а ние сме патриоти и поставяме националните интереси над клубните.“

Хамитжанов добави, че вече са стартирали преговори със Стоилов за новия договор. Заплатата, която е предложена на българина не се обявява официално но е над 1,5 млн. евро на сезон. Бившият треньор на „Левски“ обмисля предложението в Кипър, където в момента е на почивка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят