Астрологът Светлана Тилкова-Алена с прогноза специално за “Труд”: 2019-а е година на вяра, агресия и кариера

Вибрация 3 и Юпитер са господарите на новите 12 месеца

Дори най-инертните хора ще почувстват порив за промяна и на думи ще изразят амбициите си

Телефонните измами ще достигнат нов връх

2018 година, годината на Луната, година на изявена агресия и насилие, на пропилени възможности, отстъпва своето място на готовия винаги за битка, за война Юпитер. Мнозина не успяха да надмогнат колебанията си и да вземат важното решение за своето бъдеще. Уплашиха се да направят категоричния избор и промяната и продължиха в коловоза на познатото, но нежелано битие. Нежелано, но избрано поне до следващата година на Луната след девет години.

В политическия живот безсилието роди омраза, избуяла до недостижими висоти към властимащите, от изпадналите от Народното събрание формации, а и не само от тях. Безсмислени провокации, особено по време на българското председателство на ЕС, протести, които нямаше как да намерят решение с излизане на улицата и пред държавните институции, протести, доказали, че целта е дестабилизацията на държавата. Не пропуснахме за пореден път да търсим оправдание за неволите и страданията си, вместо да ги преодолеем и да продължим напред. Дори и природата ни подложи на не малко изпитания, наводнения, болести по животните. Много бяха предизвиканите от човешкото нехайство катастрофи на пътя. Кражбите и битовото насилие не пощадиха българина. И все пак не можем да отречем, че хаосът отстъпи място на реда, което изплаши мнозина, свикнали тридесет години да живеят безнаказано. Каквото сме си посели, това ще жънем: дали дарени, дали разочаровани, дали удовлетворено крачещи напред към 2019 година.

Вибрацията на годината определя планетата управител. Вибрация 3 и Юпитер са господарите на 2019 година и поучават добронамерено и недвусмислено, както го прави Малкия принц... но понякога с агресия или по-често с вярата, че този е по-краткия път до целта, до победата в морален, материален, политически план.

Подчертавам една важна разлика - и Марс, и Юпитер са планетите на войната, но докато влиянието на Марс и на вибрация 9 води до импулсивна агресия и директна война, при Юпитер, заради вибрация 3, на годината, вибрация на общуването, войните, междуличностните, между институциите, между различните социални прослойки, между етноси и държави, могат да бъдат разпалени от една неправилно изречена дума, ето защо е необходимо особено внимание в говоренето.

Юпитер разкрива какви сме в действителност зад фасадата на норми, порядки, лицемерие, какви са хората, с които общуваме. Тайното, скритото, измамите излизат наяве. С лекота ще изявяваме амбициите си, стига да ги имаме. Дори най-инертните хора ще почувстват порив за промяна и на думи ще изразят амбициите си. Провалят ли се, което се очаква, ще избухнат в агресия дори към близките си, че ги упрекват за пропилените възможности, дори с проява на физическо насилие.

Заради вибрацията на годината Юпитер ни подтиква към познанства, към общуване, дори предпазва мислещите хора от неуместни или прибързани действия, от предоверяване. Телефонните измами ще достигнат нов връх. Възможна е появата на нова измама с не малко потърпевши, докато бъде разкрита. Агресията в отношенията нараства. Юпитер подтиква към начало на собствен бизнес, стига и личният хороскоп да го позволява. Изискването е само едно: да не допускаме инертност и пасивност в дните си. Мнозина, неочаквано и без да са го търсили, намират мястото си в своята родина или зад граница, където се чувстват щастливи. Хората, които мразят да живуркат инертно, независимо от зодиакалния си знак са орисани на успех през 2019 г.

Посредствени хора ще проявят до неподозирани висоти своята нагла агресия и няма да са малко изявените личности, потърпевши от техните действия.

2019 година очертава многолики възможности в професионалната сфера. Нови хоризонти се разкриват пред всеки, дори пред излезлите от руслото на активния живот. Колкото по-дейни сме, толкова по-бързо ще разширим границите на своя личен свят. Инертните ще изглеждат още по-невзрачни в очите на околните, което от нищо може да предизвика битова агресия.

60-4-alenaРоден в година на Юпитер

Родените в година на Юпитер (1947, 1956, 1965, 1974, 1983, 1992, 2001, 2010) се славят, че са сред хората с късмет. Но не само те са облагодетелствани от Фортуна през тази година. Всички имаме шанс да бъдем нейни галеници, ако се възползваме от полезните промени, пазим се от негативните и различаваме едните от другите. Независимо че славата на планетата е страховита, белязана с агресия и войнолюбство, няма да липсват човеколюбие, жертвоготовност, стремеж да си подаваме ръка, да ценим приятелството и партньорството, да осъзнаем ползите от добрия тон, да се научим да говорим с правилните думи, хармоничните отношения през цялата година, а в политически и международен план – от спокойствието и мира. Печелят и се радват на отлични резултати и признание честните, постигащи целите си с труд и достойнство хора. Тези, които умеят да ценят чуждите постижения, да ценят подадената ръка и най-вече да спазват закона за непоисканото добро - прави добро само ако ти е поискано. В мнозина ще се зароди порива да са независими, но ще откажат да се приспособят и сработят със средата, в която битуват. Този е най-краткия път да бъдат отхвърлени и потърпевши от словесна и физическа агресия... или те да са насилниците.

Отношения

60-3-alenaВ личния живот и в отношенията си с нашите близки, роднини, приятели често ще бъдем неуверени, защото ще ни е трудно да предвидим какво ни очаква, особено ако от ранната си възраст сме живели с част от тези хора в неразбирателство, а някои са си вменили комплекси заради неудовлетвореността от липсата на достатъчно родителска обич и загриженост. Проблемните отношения ще водят до бърза криза, по-често отказ за компромис, желание за противопоставяне, водещо до увеличаването на насилието зад стените на дома.

Година на Земния глиган

Съгласно източния хороскоп на 4 февруари 2019 година навлизаме в годината на Земния глиган (Свиня). Това е последният знак от 12-те на източния зодиак, защото Глиганът е последното животно, явило се при Буда, за да подреди и затвори зодиакалния кръг. Тази е причината родените в година на Глигана да носят в себе си противоречия и избухват в крайности заради невъзможността да напаснат характеристиките, които са им заложени – от мудност до ярост, от слънце до мрак, от изпепеляваща страст до люта омраза, от пословичен мързел до свръх работливост.

В годината на неговата власт сме кълбо от вътрешни противоречия и несъгласие с всичко и със самите себе си дори, особено в съчетание с властващия Юпитер. Въпреки че е по-спокоен от представителите на Глигана подвластен на Огън, Въздух, Метал, Дърво, Земният глиган, съчетан с огнената същност на планетата Юпитер, ще донесе неочаквани обрати в живота на човечеството, между държавите и в битието на семейството. България не прави изключение.

Годината на Земния глиган изисква да анализираме изминалите 12 години, да осъзнаем къде са грешките, паденията и победите ни, да се сдобрим с хората, които сме наранили и отдалечили, да претворим кармата с враговете си най-малкото в неутрална. Политиците да променят посоката от противопоставяне и агресия към стабилизация и мир. Този е пътя към успеха. Провокираната омраза сред хората, превърнала се в ежедневие при по-лабилните, може да доведе до изблик на провокирана агресия, масови протести на заблудени и платени протестиращи, без да се мисли за последиците.

В личния живот на хората също настъпват промени. Обезверени самотници най-сетне срещат подходящ партньор и не бива да се притесняват от силата на връхлетелите ги чувства. Проблемни бракове при желание с лекота може да бъдат стабилизирани. Глиганът подкрепя и дарява щастие на всички, които държат на стабилните семейни отношения, но наказва жестоко флирта и изневярата. Сключвайки брак, но не в събота, не се страхувайте от новото в живота си, не се обръщайте към миналото си и нито за миг не се съмнявайте в правилността на вашия избор, стига и Съдбовната ви забрана за брак да е отпаднала. Иначе – криза и раздяла.

Съветвам хората, родени в година на Глигана /1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007/ да се въздържат от взимане на кредити и заеми от приятели заради реалната опасност или да не успеят да ги върнат или да забавят връщането и така да съсипят дългогодишни отношения. Глиганът се слави със своята щедрост, но да не прекалява.

Земният глиган изисква от всеки от нас, но и ни задължава да живеем без притворство, лицемерие и колебания, да осъзнаем мястото си, а ако не сме го заели, да го сторим, да не пилеем ценни години от живота си. От нас зависи да изживеем годината в хармония със себе си и със света, за да достигнем доволни от себе си до началото на новия цикъл съгласно източния зодиак, който започва на 24 януари 2020 година с годината на Плъха – пъргавелкото, пръв дотичал до Буда.

Професия

През 2019 година съзвездията, на които са подвластни зодиакалните знаци и четирите природни стихии, подкрепят на първо място изследователите, учените във всички сфери и помагат за научни открития.

Хороскопът за 2019 година очертава множество възможности в професионалната сфера. Юпитер засилва стремежа към последователен и непреклонен прогрес, който за всеки има различен вид и изява. Едни почистват задния двор на своята къща и на своите професионални отношения, други строят и създават нов град, трети покоряват Еверест на своята кариера, четвърти чакат да се случи небесно чудо и да им разкрие в коя посока да тръгнат, че да се спънат в торба пари, но ги съветвам да не пасуват. По-вероятно е чудото да ги подмине или да го проспят. Всеки зодиакален знак и подвластните му хора притежават своите уникални характеристики, качества, черти на характера, които трябва да засилят, за да не бъде пропиляна обещаващата просперитет година на Юпитер.

Kor_astrologia-2019.inddТрите издания излизат на пазара

Новите книги отново са пътеводител към успеха

Годишните книги на Алена вече са на пазара в София, а на 29.10 ще бъдат разпространени и в цялата страна. На страниците на “Астрологичен хороскоп – 2019” за осемнадесети пореден път Алена публикува годишния астрологичен хороскоп за всеки от дванадесетте зодиакални знака. Той е пътеводител през неизвестното бъдеще за всеки месец от годината.

Заедно с него е и източният хороскоп, който разкрива тайните на зодиака в годината на Глигана, а връзката между западния и източния зодиак дава шанс за успех във всяка ситуация,

Следващата книга се нарича “Вашата календарна – 2019”. Тя е наръчник за цялото семейство и помага да изберете правилния ден за начинания, за взимане на заем, за покупка на дом, за брак. За всяка рождена дата са посочени трудните периоди и съвет как да бъдат избегнати.

Комплектът издания се допълва от “Лунен календар на красотата – 2019”. Книгата дава съвети как да бъдем едновременно здрави и красиви, и излиза в единадесетото си поредно издание.

За всеки ден от годината Алена е посочила забранените и позволените процедури, без значение дали се подлагате на тях у дома, в козметичен салон или в клиника на пластичен хирург, дните подходящи за зачеване, както и периодите през които диетата има мечтания ефект.

Коментари

Задължително поле