Асфалтират в село до Минералните бани край Сливен

Започна подготвителната работа за предстоящото асфалтиране на главната улица в сливенското с.Ковачите – съобщиха от общината в Сливен. Ковачите се намира в непосредствена близост от Сливенските минерални бани. Улицата съвпада с част от общинския път за баните и е сред натоварените в района. Кметът Слав Славов съобщи, че обновяване на улиците в селото не е извършвано от 30-ина години насам.

В момента машините отстраняват старата настилка. Предвижда се да бъдат запълнени 500 квадрата дупки. Асфалтирането ще започне до дни. Строително-монтажните работи са на стойност 20 хил.лева. В Ковачите живеят 850 души, включително млади хора и семейства заради близостта с областния град.

Общината в Сливен е предвидила 1 млн.лева за ремонти и асфалтиране на улиците в малките населени места. Процедурата се забави с близо година, тъй като един от участниците в обявената поръчка я обжалваше пред съда. Очакванията са, че строително-монтажните работи ще започнат в началото на пролетта. Предстоят спешни ремонти в детската градина в сливенското с.Самуилово, където е аварирал котела за отоплителната инсталация – казаха още от администрацията.

Коментари

Задължително поле