Асфалтират две знакови улици в Раковски

Община Раковски осигури пари за цялостното асфалтиране на две знакови улици в града – „Райко Даскалов” и „Христо Ботев” , които са основни и изключително важни пътни артерии.

„С възстановяването на улица „Райко Даскалов” се затваря околовръстният пръстен, а улица „Христо Ботев” е една от най-невралгичните точки в града”, коментира кметът на Раковски Павел Гуджеров, който днес инспектира обекта заедно със заместник-кмета Йовко Романов и главния инженер на общината Светлана Шопова. В рамките на проекта се изграждат нови тротоари и бордюри, извършва се подмяна на дъждоприемните шахти и включване водосточните тръби от сградите в канализацията.

Средствата, с които се извършват строително-монтажните дейности са отпуснати от Министерството на финансите, с постановление № 363 на Министерски съвет от 16 декември 2016 г. Общата дължина на двете пътни артерии, които ще бъдат ремонтирани и асфалтирани с около 1,7 млн.лв., е над 2,3 км. Асфалтовото покритие ще отговаря на всички европейски стандарти и БДС, като ще бъде двупластово. Към момента започнати са изкопните дейности, предстои профилиране на земното легло.

„Реализирането на този проект както и започването на работа на новото общинско предприятие ще даде сериозен тласък на благоустрояването на уличната инфраструктура на града и общината като цяло”, заяви кметът Гуджеров. Той разясни, че от двете страни на улиците ще бъдат положени и нови бордюри, като към всички съществуващи гаражи ще бъде оформен подход от бетонова настилка, а преходите към жилищните входове с пешеходен тротоар.

Реконструкцията на предвидените участъци от пътната мрежа на Раковски ще се осъществи при напълно ограничение на движението по тях и осигуряване на обходни маршрути. От общинската администрация призовават жителите на Раковски да появят  търпение и разбиране  относно причиненото неудобство от ремонтните дейности. „Работи се с усилено и ако времето позволява, се надявам да приключим още преди началото на октомври", коментира кметът на Община Раковски Павел Гуджеров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България