Ас на свободняците изненада с полуфинал

Джемал Али, шампион на България в категория до 79 кг на свободния стил, поднесе приятната сензация с класирането си на полуфиналите на европейското по борба в Рим.

Младият талант записа две победи – срещу литовеца Мазейка с 9:2 и естонеца Рейнбок с 9:0 И по-късно за място на финала ще се бори с беларусина Каджимахамедау.

Али е носител на 3 медала от европейски първенства за юноши и кадети, като последното му отличие бе от 2018-а – сребро.

Георги Вангелов не успя да пробие до финал. В категория до 57 кг носителят на златния пояс „Дан Колов“ загуби на четвъртфиналите от руснака Тускаев с 2:6. Стефан Иванов (65) също падна. И двамата очакват съперниците им да стигнат до финал, за да продължат националите на репешажите утре.

Руския танк преследва пета титла

Абдулрашид Садулаев тръгна с две убедителни победи в преследването на петата си европейска титла. В категория до 97 кг Руския танк спечели първата среща с 8:2 срещу представител на Северна Македония, а после прегази и азера Гаджиев – 10:4, за да стигне до полуфиналите.

Садулаев е олимпийски шампион и 4 пъти е №1 в света. Той вече си осигури квота за игрите Токио 2020, а европейското е част от подготовката му.

В същата категория Георги Димитров падна от беларусина Храмянков с 2:1 и приключи участието си.

Коментари

Задължително поле