Варненската апелативна прокуратура взе на спецнадзор делото за боклука от Италия

Турция инсталира термокамери на летищатa за проверка на новия коронавирус

Разкриха телефонна измама от миналия септември

Протест срещу данъчна наредба на жълтите павета

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Тесен кръг близки и приятели изпращат акад. Благовест Сендов

„Опел“ блъсна пенсионер в Бургас

Нова улица и кръгови кръстовища в Бургас

Сърбия обмисля да помогне на България строежа на “Турски поток”

Девет години чества търновският клуб UN BESO

ГДБОП задържа мъж и жена за трафик на хора с цел сексуална експлоатация в Русе

Арестуваха иманяр рецидивист в Силистра

Румен Петков за предложенията за хазарта: Грубия популизъм ще го платят българите

Полицията в Казанлък влезе в ромския квартал заради замърсяване на околната среда

АТАКА започва дела срещу БНТ заради цензурата над Сидеров

Снимка: ПП „Атака“

АТАКА излезе на мощен протест пред БНТ срещу неправомерното и противозаконно решение на генералния директор Емил Кошлуков и Управителния съвет на телевизията да не допускат до участия кандидата за кмет и лидер на АТАКА Волен Сидеров до края на предизборната кампания.

„АТАКА има подписано Споразумение с БНТ за отразяване на кампанията и то е със сила на договор. По Закона за задълженията и договорите не може да се отмени, освен с друг договор или анекс”, заяви Сидеров пред медиите
по време на митинга. Въпреки това неговите участия в обществената телевизия бяха прекратени и по този начин той беше лишен от правото да излага вижданията си като кандидат-кмет. Нарушен е и чл. 189 от Изборния кодекс, който задължава да има равнопоставеност на всички кандидати. „В случая Управителният съвет на БНТ нарушава принципа за равнопоставеност, като изважда един от кандидатите”, заяви още Сидеров.

От думите му стана ясно, че партията започва съдебни искове срещу БНТ. „Фактически БНТ ще остане като медията, която е нарушила принципа за равнопоставеност за участие в избори”, подчерта той. Припомняме, че АТАКА беше на протест на „Сан Стефано” в петък в продължение на 5 часа пред завързана с верига бариера. „Научих по-късно,
че са очаквали ние да се изнервим и да минем бариерата, за да бъда арестуван. Беше пълно с жандармерия и спецчасти. Мислели са, че ще прекрача бариерата и ще бъде вдигнат шум около моето име, че съм хулиганствал. Но аз и моите колеги стоически издържахме на тази провокация от страна на ръководството на БНТ”, обясни още Сидеров.

Той е категоричен, че заради наложената му цензура Кошлуков и целият Управителен съвет на държавната медия трябва да подадат оставка. АТАКА иска и пълна и обективна ревизия на БНТ, която само за последната година получи близо 70 млн. лв. от бюджета. След протеста пред БНТ Сидеров заедно със симпатизанти на АТАКА отидоха до ЦИК с искане за среща. По-късно Сидеров бе приет от ръководството на комисията и стана ясно, че юристите на партията обжалват решението на ЦИК по повод сигнала, подаден от АТАКА, за отказа на БНТ да допуска Сидеров до участия. „Ще продължа да си търся правата по всякакъв законов начин”, заключи той.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.