"Атака“ ще избира кандидати за евродепутати с тв риалити

Снимка: Архив

Партия „Атака“ ще излъчи своите кандидати за евродепутати с риалити по партийната си телевизия. След като всяка от политическите сили в „Обединени патриоти“ самостоятелно ще се яви на европейските избори, лидерът на Атака Волен Сидеров обяви, че започва записване на кандидати, навършили 21 г., предава БНР.

След като бъдат одобрени кандидатите, които ще се борят за място в евролистата на „Атака“ в продължение на три седмици всяка вечер по партийната телевизия ще има политическа академия и зрителите ще гласуват за най-добре представилия се кандидат, обясни лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

„Абсолютно риалити само, че политическо. Няма да има партийни активисти. Моята роля ще се ограничава до участие в журито. Ще бъдат само млади хора, които ще бъдат излъчени от техните общности, студентски дружества, НПО-та и така нататък, а ще ги класират зрителите“, обясни той.

Няма да е нужно кандидатите за евродепутати да са партийни членове, но трябва да изповядват идеите на „Атака“.

„Като отиде там да знае какво да прави по джендърския въпрос, мигрантския въпрос, санкции Русия и така нататък“, обясни Волен Сидеров.

Според него подобно риалити ще е нов подход в политиката.

„Аз мисля, че на хората партийността им доста вече им е омръзнала и на практика сто процента мажоритарно и сто процента преференциално“, мотивира се лидерът на „Атака“.

Коментари

Задължително поле