Атанас Атанасов: Не сме се готвили да бъдем втора политическа сила

Снимка: БНТ
Атанас Атанасов

Искаме с тези 7 точки да водим разговори с останалите политически сили, да видим дали има мнозинство. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов във връзка с втория мандат и декларацията с антикорупционните закони, предложени от коалицията. 

"От утре започват разговорите (бел. от ред. - с останалите политически сили). Чувам, че ГЕРБ са готови, за останалите ще трябва да видим утре в парламента", добави Атанасов в ефира на bTV. 

Председателят на ДСБ заяви, че преговорният екип на ПП-ДБ ще се състои от Божидар Божанов, Надежда Йорданова и Людмила Илиева. 

"Не сме се готвили да бъдем втора политическа сила. Този мандат дойде при нас изненадващо", каза още той. 

По думите му при втория мандат политическата сила трябва да предложи кандидат за премиер, докато при третия партията има една седмица, в която да търси подкрепа за излъчването на редовна власт. 

По думите му ПП-ДБ са искали да получат третия мандат: "Техническо правителство означава да бъде подбран с общи усили кандидат за министър-председател, който е авторитетен човек и е далеч от партията". И добави, че номинираният за премиер трябва да избере своя екип за състав на Министерския съвет. 

Той каза, че в коалицията няма разногласия и сътресения и че решенията се съгласуват. 

"Разчитам на здравия разум от останалите политически сили. Нека всички заявят своето отношение. Смятам, че всички 7 приоритета всички признават, че са изключително важни", каза още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика