Пътен рецидивист, погубил момче, бе задържан под стража

Тристранката не подкрепя законопроекта за личната помощ на Мая Манолова

Почетоха рождението на Апостола на мястото, където се предполага, че е погребан

Внезапен дъжд в Кавала, реки по улиците и изкоренени дървета (СНИМКИ)

Шуменци се поклониха пред Апостола, честваха и 140 г. свобода

Горяща кола спря движението на трамваи 1, 6 и 7 в центъра на столицата

Григор почива до август

„Левски“ и гнилата ябълка

Шефът на АПИ: Тол системата може да обхване и общинските пътища

Пуснаха пешеходен надлез в квартал „Аспарухово“ Съоръжението е с дължина 84 м и има подово отопление срещу обледяване

Балканджии спретнаха пъстър празник на шарената черга

Изведените от пещерата в Тайланд момчета: Спасението ни е чудо (СНИМКИ И ВИДЕО)

Валентин Радев: От утре се възстановява умъртвяването на животни в огнищата на зараза

Мощи на светец от Америка ще закрилят Северозапада Митрополитите на Аляска и Видинската епархия осветиха икона на свети Герман в Монтана

Премиерът освободи зам.-министър Цветан Димитров Борисов разпореди на Порожанов да уволни още трима висши чиновници в земеделското министерство

Атанас Камбитов взе участие в Десетото заседание на Комитета по наблюдение по ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов взе участие в Десетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014- 2020г. То бе открито от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова. На срещата присъстваха представители на Европейската комисия, кметове на общини, бенефициенти на програмата, представители на държавни и неправителствени институции.

Дневният ред на заседанието включи темата за актуалното състояние на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Беше представено и обсъдено изменение на критериите за подбор на операции по процедура „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014- 2020“ по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие на ОПРР и др.

По тази точка, кметът д-р Атанас Камбитов направи коментар и изрази становище по предложените изменения, като подчерта, че голяма част от тях вече са реализирани в Община Благоевград.

Кметът Камбитов допълни, че тези изменения биха били нецелесъобразни предвид договорените 61 % от бюджета на Приоритетна ос 1. На заседанието стана ясно, че всички отправени препоръки от кмета Камбитов и Община Благоевград в становище до Националното сдружение на общините, ще бъдат разгледани и взети под внимание. По време на срещата бе отбелязано, че към този момент Община Благоевград изпълнява успешно Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 с размер на договорените средства по Приоритетна ос 1 над 65 %. Очаква се до края на годината процентовият ръст да достигне 80 %.

Сред разгледаните точки по време на Заседанието бяха и представяне и обсъждане на критерии за подбор на операции по процедура „Регионална здравна инфраструктура“ по Приоритетна ос 4 „Регионална здравна инфраструктура“ , „Развитие на туристически атракции“ по Приоритетна ос 6 „Регионален туризъм“. На заседанието бе разгледано и Индикативната годишна работна програма за 2018г. по ОПРР 2014- 2020г.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.