Обществената трапезария в Търново ще работи без прекъсване цяла година

Румен Радев удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Иво Прокопиев участва в „зелени“ проекти за 11.7 млн. лв. Броил врабчета, снимал орли, лобирал за промяна на екозакони

Бургаска учителка се нуждае спешно от кръв

Свлачище застрашава пешеходци и коли край Дебелец

ВСС прие оставката на Красимир Влахов

СГС даде ход на делото срещу Йоан Матев

Отиде си Георги Марков

Как един посланик застава зад истината Меглена Плугчиева оборва неверни публикации за България в “Нойе Цюрхер цайтунг”

Турски военни самолети са извършили 42 нарушения на гръцкото въздушно пространство

850 000 лева идват в Сливен за подкрепа на деца с увреждания и семействата им

Над 20 % от варненските ученици отиват в западни ВУЗ-ове Англия, Холандия и Дания са най-предпочитани дестинации

Оперираха Делио Роси

Варненци пак искат паметен знак на Пламен Горанов

Ръководителят на Районната прокуратура в Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Атанас Камбитов направи първа на 172 социални жилища в IV микрорайон в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов направи първа копка по проект „Изграждане на социални жилища в IV- ти микрорайон“ финансиран по ОП „Региони в растеж ‎‎2014-2020“. Проектът се изпълнява по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“, Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP001-1.001-039 “Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 г.”, Инвестиционен приоритет „Социална инфраструктура“.

На събитието присъстваха още областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, директорът на РД „Социално подпомагане“ Румяна Петкова, заместник-кметовете на община Благоевград Зорница Кралева, Иво Николов и инж. Емилия Тунева. Кметът д-р Атанас Камбитов пожела успешна работа на изпълнителите. „Община Благоевград за пореден път показва, че работи много добре по проекти. Това е първият проект в с страната, който се реализира по приоритетна ос 1. Изграждаме 172 апартамента за социално нуждаещи се. В стойността, която е заложена в проекта е включено и обзавеждането на тези жилища. До момента имаме 525 социални жилища, с тези, които предстоят да се изградят ще станат близо 700. Хората, в квартала трябва да бъдат спокойни – това са жилища за млади хора, които имат нужда да живеят при по-добри условия.Освен това, предстои да сключим договор по проект за подобряване на градската среда. Това включва всички улици, които тук са на земна основа, така че до 2 години целият този квартал ще придобие вид, какъвто трябва да има в един съвременен европейски град“, каза кметът Камбитов. На церемонията за стартиране на строителните дейности бе отслужен и водосвет за здраве от отец Стоян Бербатов.

Кметът Камбитов заяви още, че престои да бъде променена Наредбата за социалните жилище, с цел опазване на общинското имущество. „Тези, които унищожават, тези, които не плащат, тези, които не пращат децата си на училище, няма да имат право на социално жилище“, допълни д-р Камбитов.
Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, като на 21.11.2016 г. бе сключен Договор № BG16RFOP001-1.‎‎008-0002-C01 между Община Благоевград и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Общата стойност на проекта е: ‎‎9 506 000.00 лв. (100% БФП) като Европейско съфинансиране: ‎‎8 080 100.00 лв., Национално съфинансиране: ‎‎1 425 900.00 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.