Намереният застрелян мъж е криминално проявен Двама са задържани за престъплението

Поне 150 хил. евро за луксозен апартамент 60% от сделките стават на етап “в строеж”

Службите в няколко града се мобилизират за учение, включващо авария в АЕЦ „Козлодуй“ Учението ще наблюдават представители на МАЕ, Беларус, Украйна, Русия и Япония

Поет блъсна с кола човек на пешеходна пътека Недялко Йорданов опитва да избегне правосъдието

Търсят още 9 съдебни заседатели в Търговище

Арестуваха предполагаемия посредник в убийството на журналистката Дафне Галиция

И медия в Малта гръмна за скандала с Efbet

Бургазлии с подаръци за деца и възрастни в неравностойно положение Кампанията „Подари от сърце“ на Община Бургас насърчава благотворителността

Синдикатите не са отказват от общия национален протест заради болничните

Вицепремиерът Каракачанов подаде сигнал до главния прокурор за опити за създаване на македонско малцинство в България

Изграждат бази за собствено ползване Автомобилната индустрия е активна

Противниците на Гешев във ВСС три пъти се отрекоха от тезата, че избор с един кандидат не е избор

Вижте кадри от ареста на разбитата група за фалшиви документи (СНИМКИ и ВИДЕО)

АПИ: От утре се въвежда зимното поддържане на пътищата Пътната агенция мобилизира 3000 снегопочистващи машини

Шофьорка се преобърна с колата си в канавка

Атентатите в Испания – израз на жадуван реванш? „Ислямска държава“ напира към вековните мюсюлмански владения

Никой не изглежда учуден от факта, че всички терористи са мигранти-ислямисти от една и съща идеологическа, религиозна и етническа група и че „Ислямска държава” незабавно пое отговорност за касапницата.

Основната новина от атентата в Барселона обаче е това, за което европейските вестници не пишат. Малцина помнят, че в Средновековието испанските територии в продължение на векове са били под мюсюлманско владение и че официалният език по тези земи е бил арабският. Още по-малко са тези, които знаят, че в Испания активно действа неправителствената организация „Хак Ал-Авда”, бореща се за правото на мюсюлманите да се завърнат. И ако в момента мюсюлманите в Испания са близо 5%, то милиони други са готови да придойдат, за да бъде „възстановена историческата справедливост”.

Неотдавна един професор от алжирския университет „Джамал ал-ахмар” се обърна с открито писмо към краля на Испания с молба да възстанови това, което той директно нарича „историческа справедливост”. Многомилионната армия от жители на Северна Африка чака часа, в който ще се отправи към Испания, за да си я върне. Именно така се отнасят те към миналото и настоящето.

Тези хора вярват, че Испания им принадлежи. Те живеят със спомена за прокудените след рухването на Халифата мюсюлмани и за насилствено покръстваните мориски, които впоследствие също са подложени на гонения. Милиони техни потомци жадуват за реванш.

Тези настроения активно се поощряват от „Ислямска държава”. В нейните планове завземането на Испания е само първа стъпка. Но никой в Европа не иска да го чуе.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Глупости.Идеите им са за неудачници,каквито вършат и атентатите.Да не би кметът на Лондон да споделя „учението“ им или шейховете им Близкия Изток.Последователите им са на интелектуалното ниво на богомилите у нас или на катарите във Франция,които не признавали ничия власт освен тази на гуруто си,правили свободна любов помежду си и под работа разбирали кражбите на добитък и земеделска продукция.Много е либерална Европа,в някои държави няма и наказание доживотен затвор дори,в други затворите са охраняеми от камери и пазачи без оръжие,а в някои дори нямат и огради с цел да не нарушавали други права,освен правото им на придвижване,което в някои страни е оставено дори на самосъзнание.Не ценят чуждия живот,но ценят своя,в същото време законите в Европа са за хора,които изповядват европейските ценности.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.