Атентати и брадъри

Ариана Гранде

Как спасяваме борците за demokraciq

Помните ли случилото се на концерта на Ариана Гранде?

Помните новината преди няколко дни за спасените от Израел 800 бели каски, тоест гражданската защита на Ал Кайда в Сирия. Белите каски са видни борци за demokraciq и справедливост, носители са на Оскар за документален филм и бяха предложени за Нобелова награда за мир. Именно поради тези причини те ще бъдат заселени и отглеждани в Германия, Великобритания и Канада, защото в тези държави изпитват сериозен дефицит на демократи. Нищо ново под слънцето обаче. Такава е обичайната практика.

Помните атентата на концерта на Ариана Гранде в Манчестър на 23 май 2017 г. Тези дни излезе информация, че през 2014 г. атентаторът е бил спасяван от Кралските военноморски сили при влошаването на обстановката в Триполи след падането на Муамар Кадафи през 2011 г. Хубаво, спасен, но как се е озовал в Либия? Оказва се, че бащата на атентатора е бил виден борец за либийска демокрация, тоест преведено на езика на политическите реалности в арабските страни, е имал връзки със свързана с Ал Кайда групировка Libyan Islamic Fighting Group.

Тя е съставена и основана от хора, които са се били срещу руснаците в Афганистан. След завръщането си в Либия същите тези хора искали да свалят Кадафи и да установят ислямски халифат, който е най-демократичната форма на управление, измисляна някога. Тези неща обаче не били по вкуса на либийския диктатор, който почнал да преследва членовете на групировката. Това накарало бащата на атентатора от Манчестър да избяга със семейството си във Великобритания. Великобритания, захласната от цялата съпътстваща семейството демократичност, им дава веднага убежище, тоест ги спасява. За първи път. Живели си хората спокойно и щастливо до 2008 г., когато се връщат в Либия след помирително споразумение с правителството на Кадафи. Сигурно и в Либия са живели спокойно и щастливо, нищо че от време на време вероятно са се изкушавали да вършат някакви алкайдовски неща. И така до спасяването на атентатора от Манчестър през 2014 г.

Сега отново имаме хора, свързани с ислямистки групировки, борещи се срещу lo6 (лош) диктатор, които отново са спасени от нашите брадъри. Очакваме само атентатите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари