Атентаторът от Манхатън бил ядосан от действията на Израел в Ивицата Газа

Извършителят на атаката в Ню Йорк, при която пострадаха четирима души, е бил разгневен от действията на Израел в Ивицата Газа, съобщи телевизия Си Ен Ен. Според неназовани източници 27-годишният Акайед Уллах казал на правоохранителните органи, че е бил ядосан от израелското "нахлуване в ивицата Газа", без да уточни какво има предвид, предаде БНР.

Медийната група "Макдиси медия", подкрепяща джихадистката групировка "Ислямска държава", обяви, че атаката в Манхатън е в отговор на признаването на Ерусалим за столица на Израел от американския президент Доналд Тръмп. Това предаде Ройтерс, като се позова на центъра за следене на екстремистката дейност в интернет САЙТ.

При взрива в района на автобусен терминал в Ню Йорк бяха ранени четирима души, сред които и Акайед Улах, към чието тяло е било прикрепено самоделното взривно устройство. Кметът на града Бил де Блазио определи случилото се като опит за терористичен акт.

Според представители на американските служби, цитирани от Асошиейтед прес, Акайед Уллах е бил вдъхновен от групировката "Ислямска държава", макар да изглежда, че не е имал пряк контакт с нейни членове и че е действал сам. По информация на агенцията Уллах е дошъл в САЩ преди 7 години от Бангладеш. Получил е виза, тъй като сред роднините му има американски граждани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка