Атентаторът от Монтана оставил множество следи, бил ранен

Прокурорите са категорични, че задържаният мъж за взрива на адвокатския джип в Монтана е действителният извършител заради множеството следи оставени от него на местопрестъплението, които категорично го свързват с палежа. Това разкри пред "Труд" говорителят на обвинението в Монтана Олег Димитров. На 7 октомври в частна жилищна кооперация в града беше запален и се взрива луксозният джип на адвоката Красимир Босев. При експлозията сградата едва не се срути, а гаражните клетки бяха полуразрушени. След атаката известният местен юрист заяви, че подозира кой стои зад покушението, но не назова име.

"Вече е повдигнато обвинение срещу лицето по чл. 330 от НК за палеж. Това е рецидивист с множество присъди, пробации. Част от присъдите е излежал, но в момента деянието е бил на свобода", каза прокурор Димитров и уточни, че засега това е единственият заподозрян, макар че е много вероятно рецидивистът да е имал и съучастници.

Според разследващи криминално проявеният е пострадал, но не тежко при предизвиканата от него експлозия и е потърсил помощ в болнично заведение, откъдето и полицията е тръгнала и влязла в дирите му. Пироманът в момента вече е преведен във врачанския затвор, обясниха от следствието. Днес, по всяка вероятност следобед, окръжният съд в Монтана ще гледа временната мярка за неотлонение дали да стане постоянна, уточниха от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле