Атентатът в Измир: 4-ма загинали и 11 ранени

Полицай и служител на съда са убити при атентата в турския град Измир, съобщи Анадолската агенция. по-рано стана ясно, че двама нападатели са били убити при престрелка с полицията. От снимки в социалните мрежи става ясно, че мъжете са били въоръжени с автомати "Калашников".

Според турските медии най-малко 11 човека, сред които двама полицейски служители, са пострадали при експлозията на кола бомба пред сградата на съда, която стана малко след 15 часа българско време.

Турската полиция издирва трети човек, свързан с експлозията. „Взривът е причинен от кола-бомба“, заяви общинския генерален секретар Бугра Гьокче.

Вижте тук момента на експлозията

Полицията е забелязала колата-бомба и преди да успее да се намеси, терористите са я взривили, причинявайки щети на мястото, където е имало и много офис-сгради. Между терористите и полицията е имало престрелка вътре и извън сградата на съда, като вътре все още е имало граждани и служители, пише Daily Sabah.

Нападението се е случило към края на смяната пред врата на съда, използвана от съдиите, прокурорите и чиновниците. Ранените са закарани в болницата. На място са извикани сапьори в случай, че някой от терористите не носи пояси с експлозиви. Полицейското присъствие е засилено на основните пътища към града.

Взривът се случва само седмица след като нападател уби 39 души в нощен клуб в Истанбул.

Днешната атака следва серия от арести във връзка с атаката в нощен клуб Истанбул на връх Нова година при която нападател застреля 39 човека.

Повечето от задържаните в Измир са от уйгурската етническа група и идват от Китай. Смята се, че те са свързани с истанбулския атентатор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа