Атентат срещу украински депутат в Киев

Илюстрация: Архив

Сред версиите в разследването за взрива са действия на руските спецслужби

Покушение срещу депутата от Радикалната партия Ихор Мосейчук в Киев. Той е ранен и е настанен в болница, предаде ТАСС, позовавайки се на информация от говорител на украинската полиция.

При излизането на депутата от телевизионния канал „Еспресо” бил взривен паркиран пред сградата мотоциклет с поставено на него взривно устройство.

Загинал е човек на около 30 години с неустановена до момента самоличност, както и охранителят на депутата Мосейчук, ранени са други четирима души, сред които политологът Виталий Бала.

МВР на Украйна квалифицира взрива в центъра на Киев, при който бе ранен депутатът от Върховната рада Игор Мосийчук, като терористичен акт, предаде РИА Новости, цитирайки съобщение на ведомството.

Междувременно, Антон Герашченко - съветник на украинския вътрешен министър, оповести че сред версиите, които се разглеждат за взрива, са действия на руските спецслужби. „Една от версиите на следствието са действия на руските спецслужби в посока на дестабилизиране на общественополитическата ситуация“, се казва в съобщение, публикувано на страницата му във фейсбук.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа