Афганистански мигрант арестуван за изнасилване и убийство на 19-годишна студентка, дъщеря на служител в ЕК

Имигрант от афганистански произход е арестуван в Германия за изнасилване и убийство на 19-годишна дъщеря на високопоставен служител в ЕС, пише "Дейли Мейл".

Мария Ладенбургер била студентка по медицина, а в свободното си време била доброволка в бежански лагер. Тя била намерена мъртва в средата на месец октомври в университетския град Фрайбург, намиращ се в близост до границата с Швейцария.

Бащата на Мария - Клеменс Ладенбургер, е адвокат, който работи в Европейската комисия.

Не е ясно дали преди смъртта си момичето е срещало убиеца си и дали са се познавали.

Според полицията заподозреният афганистански мигрант е признал за убийството. Той бе арестуван в петък и ще се яви пред съда следващата година.

По данни на разследващите причина за смъртта на Мария е била удавяне. Станало ясно още, че афганистанецът изнасилил момичето, след което го захвърлил в реката. Тялото е открито на 16 октомври.

На местопрестъплението бил открит кичур изрусена тъмна коса, но проверката в базата данни не дала резултат. След известно време при преглед на записите от камера в градски трамвай следователите забелязали имигрант с необичайна прическа – част от косата му била изрусена. Малко след това той бил задържан. Установено е съвпадение на ДНК с косата от местопрестъплението. Убиецът е заснет и от охранителна камера.

В злополучната вечер 19-годишната Мария била на парти, след което си тръгнала, както обикновено, с колело към дома си. "Младата жена е била жертва на сексуално нападение и насилие", казва Дейвид Мюлер, шеф на полицията на пресконференция.

 

 

Погребението на Мария се състояло през октомври в църква в Брюксел.

Полицията се опитва да установи дали афганистанецът е отговорен за убийството на друго момиче в района.

27-годишната Кролин Г. е била изнасилена и убита в началото на месец ноември, докато спортувала в близост до град Фрайбург, където разследващи намерили тялото на Мария.

В този случай не е имало следи от ДНК, които да послужат като доказателство.

Новината идва в навечерието на деня на конференцията на Християн-демократическия съюз, на която делегатите трябва да одобрят кандидатурата на Ангела Меркел за четвърти мандат и когато вълната от недоволство срещу канцлера за политиката й на отворени врати се засилва.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа