По 20 000 лв. глоби за наркопроизводители

Уседналост до школото дава предимство на първолаци

Почти три години след трагедията Варненският окръжен съд реши: Три години затвор за гинеколог, причинил смъртта на бебе

Елена Йончева: Не работя за български, нито за чужди служби, премиерът Борисов би трябвало да има такава информация

Наложиха ограничения за Котленския проход Пътищата Твърдица-Елена и Сливен-Стара река - забранени за камиони

Клошарско „общежитие“ пламна на 19-ти етаж Запалена свещ е станала причина за пожара

Министър Ангелкова: Директната авиолиния София-Баку ще увеличи броя на туристите

КС отряза Мая Манолова за частичното изплащане на заплати

Еколози на крак заради слуз в Янтра, бактерия превзела дъното Заради намалената скорост на реката дъното обрасло с бактерия

Отличиха шуменски прокурори

Белодробната болница в Търново планира приходи от 877 000 лева за тази година Дружеството разполага със собствени средства в размер на 584 000 лева

Oще чакаме част от оборудването на АЕЦ „Белене“

Конституционният съд прие като доказателства заявленията на Делян Добрев за оставка и за оттеглянето й

1 г. условно и 500 лева глоба за бивш сътрудник на Бареков, помлял пиян три коли в Търново

Роси от Малта: „Левски“ гони трофей този сезон

Афери за 200 000 лева нищят в старчески домове

Снимка: Архив

Проверки за злоупотреби в големи размери в два социални дома край Лом извършват полицията и финансови инспектори. По предварителни данни от социалните заведения са източени над 200 000 лева.

Сигнал за мащабни далавери в Дома за възрастни хора с деменция и Дома за стари хора в крайдунавското село Добридол е бил изпратен в общинската администрация в Лом миналата година. Експерти на местната управа влезли в двете социални заведения и подготвили одиторски доклад. „Разпоредих пълна финансова проверка на домовете за последните 4 години. Няма да допуснем разхищения и злоупотреби с парите на данъкоплатците!”, заяви кметицата на Лом Пенка Пенкова.

Докладът от проверката на общината е предаден на Икономическа полиция. „Констатирани са сериозни злоупотреби от всякакво естество – документални и присвоявания в големи размери. Разпитват се длъжностни лица. След като полицията приключи работата си документите ще бъдат внесени в прокуратурата!”, каза шефът на РПУ – Лом Владимир Владимиров.

Проверка на дейността на двата дома извършва и Инспекторатът на Министерството на труда и социалната политика. Директорката на домовете Наталия Славчева, която е общински съветник вече два мандата, е излязла в отпуск. В социалните заведения в Добридол живеят 75 мъже и жени, а бюджетът им е близо 600 000 лева. Възрастните хора внасят за издръжката и част от пенсиите си. През 2011 г. правителството на САЩ дари 118 000 долара за ремонт и модернизация на Дома за възрастни хора с деменция край Лом.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.