Африканка разиграва полицията

Снимка: Архив

Измисля, че е отвлечена след скандал с работодателите си

Африканка от Сиера Леоне съобщила в полицията, че е отвлечена. Тя се оплакала, че била доведена насила у нас и натопила за това работодателите си – семейство от Кувейт. Семейството отдавна живее в Каблешково, познаваме ги, казаха местни жители.

Хората обаче веднага доверили на полицаите, че африканката също им е позната: непрекъснато ходела по улиците на градчето и ситуацията въобще не изглеждала като отвличане.

Образувано е досъдебно производство и е проведена светкавична полицейска акция. Не става дума за отвличане, каза пред "Труд" директорът на РУП в Поморие Георги Куцаров, в чийто район попада Каблешково.

28-годишната жена работела като домашна помощничка при семейството, още докато били в Кувейт. После се пренесла отново при тях, но вече на наша земя.

Получила е договор, работна виза, през цялото време паспортът бил в нея, живеела добре, установила светкавичната полицейска проверка. Униформените издирили дори таксиджията, който преди два месеца я докарал от летището и научили от него, че тя била в перфектно настроение, че идва в Каблешково.

От прокуратурата уточниха, че жената е освидетелствана и е напълно адекватна. В момента се намира в център "Деметра".

Очевидно домашната помощница и работодателите се скарали и тя решила да ги натопи, е основната версия по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право