Ахил донесе късмет на Бразилия

Котаракът Ахил донесе късмет на Бразилия. Официалният оракул на шампионата в Русия прогнозира успех на „селесао“ срещу Коста Рика... и позна! Двубоят завърши 2:0 за тима от страната на кафето. В герои се превърнаха обичайните заподозряни Филипе Коутиньо и Неймар. Двамата се разписаха в добавеното 6-минутно продължение. По този начин бялата котка Ахил продължава със 100% успеваемост в прогнозите си по време на Мондиал 2018. Преди мача на стадион „Крестовски“ в Санкт Петербург глухото животно позна и изхода на двубоите между Русия - Саудитска Арабия (5:0) и изненадващата победа на Иран над Мароко (1:0).

Очакваше се Бразилия да няма проблеми, но успя да пробие костариканския бетон едва в продължението на мача. А „селесао“ е оценен на 941 млн. евро от популярния сайт „Трансфермаркт“. Тимът е цели 24 пъти по-скъп от своя противник. Коста Рика се котира на обща стойност 40 млн. евро. Цифрите обаче не могат да компенсират безсилието.

Преди двубоя "селесао" бе в серия от три поредни мача без победа на световни първенства - 1:7 от Германия и 0:3 от Холандия. Срещи от Мондиал 2014. Най-лошата серия датира в периода 1974-1978 година. Тогава Бразилия нямаше успех в четири последователни двубоя.

Първото полувреме в Санкт Петербург беше изключително слабо. В него имаше едва един точен изстрел на петкратен шампион на света. А първото положение в мача бе за костариканците. Шут на Борхес обаче мина край вратата. Гол на Бразилия пък бе отменен, поради засада.

След почивката селекционерът на „селесао“ Тите опита да промени статуквото с включването на Дъглас Коста и Роберто Фирмино. Бразилия затвори Коста Рика в тяхната половина и положенията започнаха да се редуват. Удари на Неймар и Жезус бяха спасени от стража Кейлор Навас. Бразилия удари и греда. Уцели я Жезус. В 78-ата минута Неймар бе задържан от Джанкарло Госалес. Реферът Бьорн Кайперс отсъди дузпа, но след като изгледа повторение на ВАР промени решението си.

Така се стигна до драмата в продължението на мача. С успеха Бразилия направи сериозна крачка към класиране на осминафиналите в Русия.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят