Ахмед Муса бил готов да налага исляма у нас дори с война

Ахмед Муса Ахмед е проповядвал, че България ще стане ислямска държава, ако се наложи – и с война. Това е заявил таен свидетел по делото срещу 14-те подсъдими за проповядването на радикален ислям. Според показанията, Ахмед е забранявал на хората да гласуват и да пращат децата си на училище.

Свидетелят, който е обозначен с номер 003, е заявил, че Ахмед Муса Ахмед е разполагал с отряд от 50 души, които са наказвали всеки жител на квартал "Изток", който открито им се е противопоставял, информира БНР. Първият наказан в махалата е Бисер Ангелов. Той бил пребит в дома му пред очите на близките му.

Ахмед е заявявал, че квартал "Изток" е популярен сред джихадистите и всеки трябва да се отнася с тях като с братя. Бойци на "Ислямска държава" са нощували в апартамент на улица "Рила" в Пазарджик, като лично Ахмед ги е превозвал от Сливен. Те са оставали в града, докато не им кажат, че могат да преминат границата. Целта е била Германия, откъдето с билет пътували до Сирия, тъй като Турция не им позволявала това.

Ахмед е проповядвал също, че България не трябва да се уважава, защото е християнска държава, а гласуването и спазването на законите е грях, за който Аллах наказва.

Свидетел 003 е съобщил, че забулването в квартал "Изток" е започнало през 2013 година, когато в джамията "Абу Бекир" са започнали онлайн връзките с последователи на "Ислямска държава" в Германия.

Коментари

Задължително поле