Ах, този стриптийз

След класиките с Деми Мур и Джесика Алба, Дженифър Лопес влезе в ролята на еротична танцьорка

Дженифър Анистън се срамувала да се разголи

В киноиндустрията красивите актриси често получават предложения за еротични роли, но за образа на стриптийзьорка се изисква много повече от знойна фигура. Освен преглъщането на гордостта и захвърлянето на задръжките, холивудските чаровници се подлагат на сериозна физическа подготовка, често продължаваща месеци наред и понякога включваща реални посещения на стриптийз клубове. Сред „ветераните” в това отношение са Деми Мур, Дарил Хана, Джесика Алба и Дженифър Анистън. А сега и Дженифър Лопес се преобрази в ролята на стриптийзьорка в „Hustlers”, чиято премиера бе на 13 септември.

През далечната 1996 г. ролята на стриптийзьорка не се е котирала така лесно, както в днешно време. Редица актриси са я отказвали, поради което съгласието на Деми Мур да я приеме, е истински успех за режисьора Андрю Бергман и филма му „Стриптийз”. Тогава 34-годишната Мур получава завидния хонорар от 12,5 милиона долара, като с това поставя рекорд за най-високоплатена роля в Холивуд (едва през 2000 г. Мег Раян го разбива с 15-те милиона, които взима за „Proof of life”). За да влезе успешно в образа на Ерин Гранд, Деми полага много усилия - месеци наред обикаля стриптийз клубове в Ню Йорк и Лос Анджелис, за да наблюдава поведението и уменията на танцьорките на пилон. Колкото до физическата подготовка за ролята, Мур тренира неуморно - по 3 часа танци на ден, 2 часа йога и отделни занимания с личен треньор. Превъплъщението на Деми Мур в стриптийзьорка е емблематично в кино индустрията и до днес служи за пример на висока актьорска игра.

По подобен модел действа и Дарил Хана през 2000-та година, когато изиграва стриптийзьорката Ейнджъл в независимия драматичен филм „Dancing at the blue iguana”. Актрисата също прекарва месеци в наблюдение на танцьорки в различни клубове, като с някои от тях тя дори се сприятелява и те є дават частни уроци. В продължение на близо 3 месеца Дарил е цялата в синини и наранявания, но в крайна сметка влиза в най-добрата си форма. Дори след края на снимките Хана продължава да поддържа фигурата си танцувайки на импровизиран пилон в дома й.

[modula id="3363266"]

С течение на времето все повече актриси дръзват да влязат в ролята на еротична танцьорка, като Джесика Алба дори се осмелява да го направи два пъти. В хитовия „Град на греха” от 2005 г. актрисата се преобразява в стриптийзьорката Нанси Калахан и демонстрира много сексапил на пилона. И девет години по-късно, в продължението на филма, Алба се завръща в още по-добра форма и сякаш двете деца, които е родила междувременно, не са оказали влияние на фигурата є. Изградените хранителни и тренировъчни навици на Джесика - органична храна и спорт 3 пъти седмично, є помагат с лекота да се справи с хореографията на еротичните танци.

Същото важи и за Дженифър Анистън, която на 43 години захвърля дрехите и задръжките за ролята на стриптийзьорката Роуз в семейната комедия „Семейство Милър”. Анистън винаги е изглеждала зашеметяващо, но за сцената, в която остава по бельо, є се налага да се подложи на много стриктен хранителен режим: зеленчуци, пилешко месо и абсолютна нищо сладко и солено. Любопитен факт е, че бившата „приятелка” се срамувала да се покаже гола и настоявала да има 2 чифта бельо и сутиени, но в крайна сметка остава с прашки и дантелени боксерки отгоре, както и много подплънки в сутиена.

Най-пресният пример за актриса в много добра физическа форма, решила да се впусне в подобна роля, е Дженифър Лопес. Във филма „Hustlers”, чиято премиера бе на 13 септември, латино певицата демонстрира перфектни форми и невероятна гъвкавост на пилона. Благодарение на дългите години, прекарани в танци на сцената, вече навършилата 50 Джей Ло бързо усвоява необходимите движения, но голотата определено я притеснява. Въпреки че в певческата си кариера често се е появявала пред публика, облечена в по-оскъдни костюми, да бъде полугола на пилон е съвсем ново и доста плашещо изживяване за нея. „Бельото ми беше тънко като конец за зъби, много се срамувах. Но когато излязох на сцената, трябваше да имам ма*ната-ти-поведение, за да вляза напълно в образа”, разкри наскоро певицата в свое интервю.

Коментари

Задължително поле