Нетаняху заяви, че ще започне преговори за съставяне на силно ционистко правителство

Без галактически сблъсък между ПСЖ и „Реал“

На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Аюрведа клиник в Банско – помага да се излекувате

Аюрведа клиник в Банско е първият у нас индийски център, в който започват да се прилагат методите на Аюрведа. Не може да се изброят всички болести, които тук лекуват, защото наистина  лечението обхваща всички системи на организма. В Аюрведа клиник в Банско  лекуват по природосъобразни методи, като премахват причините за тях, а не само да лекуват болестите. Освен това с Аюрведа диагностиката на дисбалансите в организма, може да се предвиди и наближаващо заболяване, за което още не са се проявили признаци. Така то може да бъде спряно навреме.

aurveda_02Клиниката се намира в Апартхотел Лъки Банско & СПА – луксозен и международно известен хотел, който предлага почивка и удобства по водещите стандарти. Разполага с високо квалифициран медицински екип. Доктор Махеш Гарже работи като гуру на аюрведа, лицензиран е от индийското правителство. Той е лекар по аюрведична медицина и хирургия, квалифициран е да използва над 400 вида билки. Доктор Гарже лично определя оригиналните продукти, които да се доставят в клиниката. Това са над 30 вида лечебни масла и 120 билкови терапевтични средства. Всички индийски терапевти също са квалифицирани и с над 12-годишен практически опит.

С аюрведа организмът се пречиства от токсините, пестицидите и тежките метали, възстановяват се естествените му функции, хората се подмладяват и разкрасяват. И нещо също много важно – в клиниката ще ви покажат пътя, по който да постигнете живот без болести, да сте свежи, активни, пълноценни.

Аюрведа е древна индийска здравна наука, която се практикува вече над 5000 години. Всъщност тя е и нещо по-цялостно – Аюрведа е и философия, и начин на живот, схващане за човека и природата в тяхното взаимодействие. Днес лечебните й методи Пурвакарма и Панчакарма са признати от Световната здравна организация и се практикуват в цял свят.

В Аюрведа клиник в Банско се прилага  лечение на депресия, също на гастрит и други стомашни болести, на сърдечно съдови заболявания, дихателни, женски болести, ставни и т.н.

Основните методи, които се съчетават са Пурвакарма и Панчакарма. Пурвакарма е комплекс от външни процедури. Това са масажи и втриване на лечебни масла и билки, топли компреси, термични процедури, сауна с билкови отвари. Чрез тях се извеждат повърхносни токсини и тялото се подготвя за вътрешно пречистване. Част от ефекта на Пурвакарма е разкрасяването. Панчакарма мощно пречиства организма с комплекс от очистителни и слабителни процедури.

Особено важен  при лечението е хранителният режим. Той е като ритуал, защото му се отдава голямо значение като източник на енергия за организма. Менюто се назначава от аюрведа лекаря според телесния тип на пациента и резултатите от диагностиката за състоянието му. Всичко това се съчетава в строго индивидуална програма в която се включва също и йога. Ще получите също така подробен индивидуален план за начина ви на живот – как да се храните, работите, почивате, какво да е отношението ви към тялото и съзнанието.

Лечебните курсове са 7, 10, 14 и 21-дневни. За профилактика или при симптоми на заболяването се препоръчват по-кратките курсове. При изявено заболяване се препоръчват 14 и 21-дневните програми, при някои случаи може да се наложи и по-дълго лечение.

Доверете се на Аюрведа, изберете активния, пълноценен живот, който не познава болести!

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.