Ая с първи медал за родния конния спорт

Ая Митева донесе първи медал за България в 105-годишната история на родния конен спорт. На европейското в Холандия 14-годишната софиянка със Сиек Каро АС грабна бронза в прескачането на препятствия. Българката заедно с още 6 състезателки преодоляха и четирите паркура без грешка, а призьорките бяха определени чрез бараж, в който нашето момиче бе по-бавно от съперничките си със секунда.

„Много сме горди, защото това ни е първи медал от световно и европейско първенство за всички възрасти – каза Крум Рашков, вицепрезидент на федерацията. – А нашият отбор е изключително перспективен и с голямо бъдеще.”

До този медал Ая бе изведена от своите треньори Стоица Аргилашки и Бейджан Арифов. А конят е от известната конюшня „Сабаднжъ” в Турция, чиято фамилия е изключително щастлива, че нейно четириного е стигнало до отличие на престижен форум.

В надпреварата се включиха 120 таланти от 30 държави, а българският тим бе воден от най-добрият ни ездач Ангел Няголов.

Само една точка не стигна на отбора ни в състав Митева, Ивана Ангелова, Ася Петрова и Елица Чолакова да продължи на финал – 11-ти. Миналия месец квартетът спечели световната купа за деца в Божурище.

Коментари

Задължително поле