А някога Гонзо рисуваше нули

 

Помните ли Сьорд Арш? Преди години “синята“ легенда Георги Иванов-Гонзо, тогавашният треньор на „Левски“, рисуваше огромна нула на нападателя в опит да му обясни какво мисли за него. Холандецът се задържа за кратко на „Герена“ като всичко хубаво в клуба през последните години.

Интересно би било да се види сега какво би нарисувал Иванов след един мач на Бабатунде Адениджи със „синята“ фланелка. Нигериецът е идеалното олицетворение на това какво представлява „Левски“ като клуб в сегашния му вид. Излишно е да се прилагат каквито и да било епитети, картинката е красноречива. Тъжно е да гледаш такъв футболист в любимия си отбор, без значение дали тимът е 26-кратен шампион на България или новак в елита. Още по-тъжно е въпросният тип да играе пълни 90 минути във вечното дерби с ЦСКА и да взима мястото на българите. По-лошо дори - да бъде несменяем титуляр! Ясно е, че не Адениджи е виновен за цялостното състояние на „Левски“. Той е само част от пъзела, чиито парчета нямат наместване вече... 8 години. И като онзи тъп виц, в който една мутра се хвали, че сглобил пъзел за 11 месеца, въпреки че на него пишело от 3 до 6 години. А както е тръгнало, на „Герена“ още дълго просто ще си блъскат главата с парчетата, защото са част от един тъп виц.

А помни ли някой Илиян Мицански? Нападател, предпочел да носи фланелката на „Левски“ пред тази на ЦСКА. Българин със сравнително добра кариера зад граница. Е, той бе изгонен през зимата, без дори да получи шанс за изява, каквато се даде на нигериеца. Затова и сега гледаме само Бабатунде. Просто няма друг. Няма алтернатива! И това показва какво представляват „сините“. Никаква мисъл за утрешния ден.

А помните ли Симон Сандберг? Защитник, прибиращ по 10 000 евро всеки месец? Пари, за които българите в тима само мечтаят. Ако не сте разбрали, шведът още се подвизава на „Герена“ и си взима въпросните пари, нищо че постоянно е контузен. А помните ли... всъщност какво има да се помни, когато днес се събличат тези като Веселин Минев и Мехди Бурабия, а неможещите продължават да стоят встрани от боя - и на терена, и по високите етажи. И в тази връзка „Бъди герой - настрана стой!“ днес е идеалният слоган за „Левски“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ