За първи път в Благоевград ще се проведат Майски фармацевтични дни

За първи път Благоевград ще бъде домакин на Майски фармацевтични дни. Те се организират съвместно от Регионална Фармацевтична Колегия (РФК) – Благоевград, Община Благоевград и Българското научно дружество по фармация. На 27 и 28 май в зала „22 Септември“ от 10:00 часа ще се проведе дискусия на тема здраве. Кампанията ще премине под надслов „Знание за здраве: Фармацевтът, като Ваш съветник“.

Целта на инициативата е да запознае жителите и гостите на Благоевград с дейността и ролята на фармацевта в профилактиката и лечението на редица заболявания, както и да повиши здравната култура чрез лекции от уважавани специалисти в областта на медицината и фармацията. Ще има подготвени презентации, чрез които, хората да получат актуална информация по здравословни теми, както и да намерят отговори за своето здраве. Посетителите ще имат възможност да си направят безплатни изследвания, да се запознаят лично с фармацевтите в града и областта, да получат консултации относно заболявания и медикаменти.

Някои от темите, които ще бъдат разглеждани обхващат помощ при кърмене, стрес, хранене и диети, лекарствени и билкови взаимодействия, болести на костите и ставите и много други.

Входът на събитието е свободен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони