Баба даде 13 000 лв. и 500 паунда на мним шеф на полицията в Стражица

Измамената оставила пачките до кошара за животни

Служители на полицейското управление в Горна Оряховица разследват телефонна измама на 72-годишна жена от лясковското село Джулюница. Потърпевшата дала на измамниците 13 000 лв. и 500 паунда. В четвъртък следобед на домашния й телефон се обадил непознат мъж, който се представил за началника на криминална полиция в Стражица.

Той обяснил, че в региона има телефонни измамници, които искат пари под предлог, че ще бъдат използват за болен роднина и я предупредил да не се поддава. След това се обадил мъж, който поискал 60 000 лв., а сумата трябвало да бъде предадена до 20 минути, в противен случай жената щяла да бъде обезобразена и накълцана на парчета.

В повторен разговор с "началника на криминална в Стражица" жената разказала, че е получила телефонно обаждане от измамниците, които са й поискали пари и са я заплашили. Мнимият полицай я посъветвал да изпълнява указанията на измамниците и да не се тревожи, защото в селото вече имало цивилни полицаи, които щели да ги заловят. По-късно отново получила телефонно обаждане от измамниците, които й дали инструкции къде да остави парите.

Убедена, че помага на полицейските служители, жената събрала всички налични средства и оставила парите в близост до кошара за животни в близост до дома й. В последствие установила, че е измамена и сигнализирала в полицейското управление в железничарския град. По случая е започнато досъдебно производство.

От ОДМВР - Велико Търново напомнят на гражданите и най-вече на възрастните и самотноживеещи хора да не се поддават на лъжите на телефонните измамници. От силовото ведомство предупреждават, че полицейските служители не искат пари от гражданите и при най-малките възникнали съмнения в телефонни разговори с непознати незабавно да сигализират полицейските служители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право