Баба даде 35 000 лева и злато на телефонни апаши

Снимка: Архив

Пенсионерка от Монтана хариза на телефонни измамници всичките си пари – близо 35 000 лева, и злато, събирани през годините. В продължение на два дни бабата хвърляла пред дома си и из града торби с банкноти и бижута, изтеглила и спестяванията си от банка, убедена, че помага на полицията да залови престъпници.

Кошмарът за 80 годишната Евдокия В. от Монтана започнал към 18.49 ч. на 14 февруари, когато непознат й се обадил на мобилния телефон и се представил се за „инспектор Христов”. Мнимият полицай предупредил бабата, че скоро телефонни измамници ще й позвънят и, за да бъдат заловени, тя трябва да им хвърли парите си през прозореца.

Малко след това на стационарния телефон на старицата се обадил друг мъж, който започнал да я заплашва и да иска пари. Както била научена от „инспектора”, баба Евдокия извадила скътаните си пари и златни накити, сложили ги в торби и на два пъти метнала през прозореца общо 11 360 лева, три златни пръстена, 4 златни монети и златно дамско ланче.

Атаката на „ало” апашите за пари обаче продължила, и в сряда пенсионерката отишла в банката, където държала спестяванията си, изтеглила 23 500 лева и ги оставила в книжен плик до контейнер за боклук. След като никой не дошъл да й благодари за”помощта на МВР”и да върне парите й, старицата разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. От края на миналата година досега възрастни хора от Монтана и Вършец дадоха на телефонни измамници над 110 000 лева.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (7)

 1. НЕЩО ГРЕШНО ИМА В ГЕНЕТИКАТА НА БЪЛГАРИНА, ГЛУПОСТТА И ХАОСА СА ЧАСТ ОТ НЕГОВОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ!!!

 2. Трябват Ви спешно пари? Цъкам на Кредисимо…
  Стига глупости!!!
  Звъня на някой пенсионер и ми мята 20 бона през терасата.

 3. 112
  16.02.2017 в 13:54

  Трябват Ви спешно пари? Цъкам на Кредисимо…
  Стига глупости!!!
  Звъня на някой пенсионер и ми мята 20 бона през терасата………….. i to bez lihva 😀
  prost narod, i s pravo si zaslujava sydbata

 4. Пожелавам ви на всички по-горе, никога да не губите спестяванията си, чрез измама. За ума – всеки сам е отговорен за това, което казва и изписва…Поздрави и дано бабата има сполука във възстановяването на спестяванията си.

 5. Какво правят 35 хиляди в една стара жена на 80 години? След 70-те всеки пенсионер е потенциално измамен я от ц.игани, я от ало-крадци! Благодарение на деменцията си създадоха нов бизнес и поминък на ромовете! Тези хора не бива да имат повече от хиляда лева на банкова сметка за черни дни! За станалото са виновни децата им!

  1. хайде, хайде, ромите били виновни, гаче другите по-сме стока от тях. … но и ромите и другите сме по-стока от всеки германски мошеник..

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.