Баба диктува номера на банкноти, държа ги в хладилник

Телефонни измамници приложиха всички възможни сценарии на 79-годишна жена от град Велики Преслав и й отнеха 1350 лв. и златни накити. Пенсионерката била карана да диктува номерата на банкнотите, държала "богатството" си във фризера по указанията на мошениците и най-накрая им предала всичко.

Повярвала, че участва в полицейска операци и помага за залавяне на телефонни измамници.

Сагата започнала около 10:30 часа в четвъртък, когато в дома на жената се обадил непознат и се представил за полицай Николай Георгиев Николов. Обяснил, че в града има нападение над няколко жени и са задържани петима мъже. В единия е намерен списък, в който бил вписан и нейния телефонен номер.

Попитал я дали има мобилен телефон и тя му продиктувала номера си. Малко след това й позвънил "лекар", който й казал, че дъщеря й е катастрофирала и за лечението са нужни 10 000 лв.

Жената казала, че има малко над 1000 лв. и мнимият медик се съгласил да вземе толкова, за да започне лечението. Веднага след това пак се обадил „полицай Николов“. Казал, че обаждането на телефонните измамници е засечено и я помолил да съдейства на полицията да ги задържат.

За целта я помолил да му продиктува номерата на банкнотите. Жената диктувала едно по едно. Казал й после да сложи всичко в торба и да го затвори в хладилника. Ако дойдели апаши с устройство за намиране на пари и злато, нямало да ги открият там.

После постъпило ново указание - да сложи замръзналата торба в яке и да я предаде на мъж, който ще дойде да й иска пари за операцията. С идеята, че помага на полицията да заловят измамниците, жената предала всичко на непознат мъж, който дошъл пред дома й.

После от „полицията“ й казали, че измамникът е задържан. Обещали й в 15 ч. да върнат парите и златото. Около 17 ч. жената разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. Започнато е досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България