Баба насече с брадва и нож съпруга си, докато спи

Снимка: Архив

Баба от стражишкото село Лозен едва не убила съпруга си, след като го нападнала и насякла с брадва и нож, докато спи.

Кървавата драма се разиграла около 1,30 часа в нощта срещу сряда в дома на възрастното семейство. В злополучната вечер Райна Р. се въоръжила и се нахвърлила върху дядо Никола, с който има дългогодишен брак. 73-годишната жена и 75-годишният и съпруг си легнали в постелята, но час и половина след полунощ, старицата станала и грабнала хладното оръжие. Започнала да мушка с ножа спящия си съпруг. След това докопала брадва, размахала я и му нанесла удари по главата и тялото.

Въпреки тежките рани старецът успял да изпълзи навън от къщата и започнал да стене. Съседи дочули виковете му за помощ, намерели го паднал в локва кръв и с дълбоки рани и се обадили на тел.112. Веднага дошла полиция и Спешна помощ. Мъжът бил незабавно откаран в областната болница във Велико Търново, където лекари се борят за живота му. Наложило се спешно да бъде опериран. Екип от медици на Първа хирургия начело със завеждащия на отделението д-р Божидар Ангелов до 5,30 часа обработвали раните на пострадалия. Освен травмите по главата, Никола Р. острието на ножа е засегнало и белите му дробове.

Възрастният пациент е в реанимация с опасност за живота. Баба Райна пък е настанена в психиатрията във Велико Търново за поставяне на диагноза. Причините за семейната трагедия са неизвестни засега. Според кмета на Лозен Мирослав Топалов съпрузите са тихи хора и преди години се преселили от Долна Оряховица.

„Може да са имали конфликти и проблеми,но поне аз не знам. Имат три деца и внуци,които са уведомени. Той е работил като шофьор“, сподели Топалов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право