Баба обгоря при пожар, подпален от нея край Монтана

Огнеборци спасиха нива, техника и къща

Възрастна жена от монтанското село Долно Белотинци е получила сериозни изгаряния при опит да загаси пожар в имота си. Бабата сама е запалила огъня, за да разчисти сухи треви, но едва не загубила дома и живота си, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В четвъртък към 11,58 часа в Притивопожарната служба в Монтана пристигнал сигнал за пожар в близост до къща и блок със слънчоглед в с. Долно Белотинци, община Монтана, които са собственост на 81-годишна жена. Към мястото веднага тръгнал противопожарен автомобил с трима огнеборци. Те успели да потушат пламъците до 13,05 часа.

Огънят унищожил 3 дка сухи треви. Униформените изяснили, че пожарът се разгорял от подпалени от старицата сухи треви за разчистването на имота й. При вида на огнените езици обаче бабата се уплашила и се опитала да ги загаси, но паднала в тях и получила сериозни изгаряния по цялото тяло.

Старицата е била транспортирана е с линейка до Центъра за спешна помощ в Монтана, където медиците са обработили раните й и са я преместили в операционна зала на областната болница. Близо до запаления от бабата пожар е бил паркиран зърнокомбайн на друг жител на селото. Фермерът обаче успял да го премести секунди преди да бъде обхванат от огъня.

Огнеборците са предотвратили изгарянето и на друга селскостопанска техника и на къщата на възрастната жена.

Коментари

Задължително поле