Баба от Лом даде плик с 5000 лева на ало апаши

Възрастни жена от Лом, подмамена от измамници, че помага на МВР, даде на престъпниците 5000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В понеделник сутринта непознати мъже се обадили първо на домашния телефон, а после и на мобилния на 82 годишната Цветана И. и разиграли известния сценарий с операция на полицията срещу измамници. Някой обаче трябвало да даде пари, за да бъдат заловени те с доказателства, обяснили мнимите криминалисти.

За да помогне на служителите на реда, възрастната жена оставила на прозореца на дома си, който бил откъм улицата, найлонов плик със около 5 000 лева в него. Малко по-късно пликът изчезнал, но никой не дошъл да благодари на пенсионерката за помощта и да й върне парите. Разбрала, че е измамена, в следобедните часове старицата подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство в Районното управление в Лом.

След месеци на затишие в телефонните измами в региона това е третия удар на ало апашите. Преди дни измамник, представил се за внук на 81 годишна баба в Лом, задигна 10 000 лева, а в Монтана пак по схемата „помощ за МВР” апаши прибраха от 80 годишна 300 лева и 400 долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право