Багата вдигна мерника на фаворитите

Благой Иванов спечели втора победа в най-престижната ММА верига – UFC. Българския боец надделя по точки над австралиеца Тай Туиваса на галата в Чикаго, а успехът му бе аплодиран от стотици сънародници в залата.

Съперникът се опита да се възползва от по-високото си лично тегло и се впусна в блъскане и клинчове, но а Багата контрира с мощни крошета и го прати в нокдаун в средата на първия рунд. В края на втория пък Иванов принуди противника да не предаде с успешна хватка, но се оказа, че времето е изтекло и почивката спаси австралиеца.

Туиваса се впусна с серии ниски ритници в третия рунд и успя да нанесе известни поражение по краката на Багата. Иванов обаче продължи с крошетата и разклати сериозно противника, който едва издържа до финалната сирена. Превъзходството му накара съдиите да му дадат победа с почти абсолютно превъзходство – 3:0 гласа (28:28, 30:27, 30:27).

„Не беше най-трудният ми мач, но беше младо момче, корав съперник – заяви Багата след успеха. - Бях подготвен добре, спечелих трите рунда. В началото го оставих малко повече, за да усетя играта му.“

Иванов уточни, че ще си вземе малка почивка след мача, тъй като не е имал време да отдъхне след предишната среща. „Но има интересни съперници в топ десет, срещу които искам да се изправя – добави той. - Мисля, че в края на годината ще се завърна с нова среща.“

Коментари

Задължително поле