Багери копаят на плажа в Каварна

Незаконното "облагородяване" е по поръчка на общината. Кметицата Ставрева трябва да глоби сама себе си

"Днес 28.05.2018г. това е положението на плажа в Каварна! Извършва се строителство с тежка техника, което е възложено от Община Каварна!" Това алармира във фейсбук бившият кмет на града Цонко Цонев.

Пред "Труд" той обясни, че тежката техника на плажа е в изпълнение на поръчка на общината за "облагородяване". Договорът за това е сключен в началото на май, а срокът за изпълнение е бил 15 май. В момента строителството е незаконно, защото според Закона за устройство на Черноморското крайбрежие от тази дата трябва да се прекратят всякакви строежи в крайбрежната зона А по време на летния туристически сезон.

Въпреки това на 16 май общинският съвет е взел решение за удължаване на срока до 15 юни, което отново е незаконно. Областният управител на Добрич го е отменил в петък. И въпреки това строителството е започнало най-вероятно на 17 май.

"Ставрева нарушава ЗУЧК! Ставрева трябва да контролира нарушителите! Интересно, каква глоба ще наложи сама на себе си за незаконното строителство на плажа?", попита Цонко Цонев наследничката си на поста Нина Ставрева. Тя би следвало да глоби себе си и да подпише наказателен акт и като глобяващ, и като глобяван, шокиран е Цонев, който за пръв път се натъква на подобен сюжет.

 

Коментари

Задължително поле