Байдън даде подкрепа на Харис на общо събитие

Доналд Тръмп защити правото си на “лични атаки” по Камала Харис, каквито често отправя.

Вицепрезидентката се съгласила на още един тв дебат

Президентът Джо Байдън и вицето му Камала Харис се появиха на първото съвместно мероприятие, откакто държавният глава се отказа от надпреварата за нов мандат в Белия Дом, предаде Ройтерс.

Съвместната им изява бе в рамките на събитие, отбелязващо въвеждането на отдавна очаквания таван на цените на 10 от най-изписваните лекарства за пациенти над 65-годишна възраст, ползващи здравно осигуряване чрез американската държава по програмата “Медикеър”.

В рамките на проявата Байдън отново показа подкрепата си за кандидатурата на Харис с думите, че тя ще бъде “адски добър президент”.

А бившият президент и настоящ кандидат за нов мандат Доналд Тръмп даде многочасова пресконференция, по време на която обвини опонентката си Камала Харис, че предлага “комунистически контрол на цените”, визирайки предложенията и за справяне с инфлацията.

“Харис току-що обяви, че справянето с инфлацията ще бъде “приоритет от първия ден” за нея”, заяви Тръмп, допълвайки, че първият ден за Харис е бил преди три години и половина.

Междувременно щабът на Харис се съгласи на още един тв дебат с Тръмп, който ще се проведе през октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка