Байдън: САЩ и ЕС обсъждат закупуването на руски петрол на цени под пазарните

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че САЩ и Европейският съюз сега обсъждат закупуването на руски петрол на цени под пазарните, съобщава CNN.

Той твърди, че Вашингтон, заедно със своите съюзници, търси варианти за ограничаване на цените на горивата, които се покачват на фона на войната в Украйна и санкциите срещу Руската федерация, които все повече засягат доставките на енергия.

Според Байдън санкционният натиск върху Руската федерация е довел до това, че Русия ще трябва да продава петрол на по-ниска цена.

"Имаме проблем, който възниква в момента, имате Европа, която реши, че ще ограничи допълнително закупуването на руски петрол и се обмисля много какво може да се направи, за да може да се закупи петрол дори на ограничена цена. Руснаците имат огромна нужда да го продадат и ще се продават на значително по-ниска цена, отколкото пазарът генерира сега", заяви американският президент.

„В момента се случват много неща, но идеята, че можем да превключим така, че да намалим цената на бензина, е малко вероятна в краткосрочен план“, каза Байдън. Той също така изрази мнение, че спад в цените на газа и храните в САЩ е малко вероятен в скоро време.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка