Байерн не иска да продаде Де Лихт само за 40 млн., неясно е бъдещето и на Кимих

Байерн Мюнхен отхвърли всички оферти от Манчестър Юнайтед за Матайс де Лихт. Твърди се, че "червените дяволи" са предложили около 40 милиона евро за холандския защитник.

Клубът от Мюнхен е готов да пусне Де Лихт само срещу сумата от 50 милиона евро плюс бонуси. Де Лихт пристигна в Байерн през 2022 г. от Ювентус, но не оправда големите очаквания и остана на заден план в германския тим.

Холандецът е голямо желание на Ерик Тен Хаг и е ясно, че той ще направи всичко, за да го доведе в Манчестър.

Байерн през последния сезон, след 12 години доминация, остана без титлата в Бундеслигата, а за да бъдат нещата още по-лоши, баварците също бяха елиминирани във втория кръг на турнира за Купата, останаха без трофей и за Суперкупата, а на полуфиналите в Шампионска лига бяха елиминирани от Реал Мадрид.

Това обаче не беше достатъчно за Томас Тухел да остане на поста. След няколко седмици търсене на нов треньор, той беше заменен от Венсан Компани.

От клуба обявиха напускания, неясно е бъдещето и на легендата Джошуа Кимих. Договорът на 29-годишния играч изтича в края на юни следващата година. Засега няма индикации той да бъде удължен. Преди няколко седмици английските и испанските медии писаха за интереса на Манчестър Сити и Барселона, но засега няма конкретна информация.

Както съобщава Bild, ПСЖ следва Кимих, но той няма да отиде в Париж. Всичко това може да доведе до много трудна ситуация. Bild добавя, че Компани е отписал Кимих и не го вижда на любимата му позиция, която е халфовата линия.

Според германския вестник има само две възможности за Кимих: или играчът да напусне клуба сега, или да продължи договора си при по-лоши условия. В противен случай може да се наложи да престои една година на пейката и да напусне клуба като свободен агент през следващата година.

От Байерн са готови да разговарят с Кимих, но той ще трябва значително да намали финансовите си очаквания. В момента германецът печели 15 милиона евро на година плюс 5 милиона евро бонуси. Намалението на заплатите ще варира от 25 до дори 50 процента и въпросът е дали германецът би бил готов да го приеме.

Кимих играе за Байерн от 2015 г. През това време той изигра 390 мача, вкара 42 гола и направи 104 асистенции. С Байерн той спечели осем пъти Бундеслигата и веднъж Шампионската лига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят