“Байерн“ трепери и се гневи след 5:0

Стилът на „Айнтрахт“ няма общо с футбола! Така не се прави!

Думите са на Хасан Салихамиджич, спортният директор на „Байерн“, след 5:0 в мача за суперкупата на Германия. Причините за гнева са две. Първо Абрахам удари с лакът в лицето Роберт Левандовски и му пусна кръв. Системата ВАР не доведе до изгонване, а само до жълт картон. После Дейвид Алаба беше ритнат брутално от Дани да Коста и има опасения за скъсана предна връзка на коляното – контузия, която се лекува най-малко половин година.

След като губиш с толкова голям резултат, е напълно излишно да се играе така брутално“, продължи Салихамиджич. Левандовски дори нападна Абрахам и само съотборниците му го спряха да нанесе удар.

Преди това полякът стартира ударно с хеттрик. Последваха голове на Кингсли Коман и Тиаго Алкантара. Но и „Байерн“ можеше да завърши двубоя с 10 души. Матс Хумелс фаулира излезлия на чиста позиция Мият Гачинович.

Ако не беше контузията на Алаба, това щеше да е перфектният мач“, каза Нико Ковач след дебютния си двубой начело на „Байерн“. Последният официален мач преди това за хърватина бе начело на „Айнтрахт“ - победа с 3:1 именно над баварците начело на „Айнтрахт“ във финала за купата.

В състава на „Байерн“ няма истинска алтернатива на Алаба и вероятно ще се търси първи нов за трансферния прозорец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят