Байпас от Разград за Бундеслигата

"Футболът ни се нуждае от байпас", написа "Билд", най-големият немски таблоид.

Това се случи веднага след победата на "Лудогорец" над "Хофенхайм" с 2:1 в мач от груповата фаза на Лига Европа. По този начин шампионът на България нанесе шеста загуба на немските участници в турнирите на Стария континент през седмицата.

Тежкото поражение на "Байерн" от ПСЖ с 0:3 разтресе Германия. Мениджърът Карло Анчелоти бе уволнен. Срина се и крепостта на "Борусия", която не бе губила у дома в мач срещу "Реал" в 9 поредни сблъсъка. РБ (Лайпциг) падна с 0:2 в Турция от "Бешикташ". По този начин бяха инкасирани три загуби в Шампионската лига. Последваха ги нови три, но в турнира на Лига Европа. "Кьолн" загуби на своя стадион от сръбския "Цървена звезда" с 0:1. "Йостерсунд" от Швеция би "Херта" с 1:0, а кошмарната серия на немските отбори бе затвърдена в Разград - "Лудогорец" би с обрат втория в Бундеслигата "Хофенхайм" с 2:1.

"Какво се случва с футбола ни? - пита "Билд". - 6 мача в Европа, 6 загуби. За първи път в историята отборите ни претърпяха само поражения в турнирите. След загубата на "Хофенхайм" в Разград е повече от видно, че се нуждаем от байпас."

В началото на двубоя в Разград гостите, които биха "Байерн" с 2:0 преди 20 дни, поведоха чрез Кадербек във втората минута за кеф на стоте им привърженици по трибуните. За разлика от българските гостуващи фенове, немската агитка не бе настанена в клетката, а в специална зона в централния сектор на „Лудогорец Арена“.

Играчите на Димитър Димитров обаче показаха характер и спечелиха след красиви попадения на Светослав Дяков и Джоди Лукоки след почивката.

"Спечелихме с повече тактическа дисциплина, себераздаване и майсторство, което притежават нашите футболисти - каза Херо. - Не е лесно да победиш отбор, който всяка седмица играе с колоси като "Байерн", "Борусия" и "Шалке". Мисля, че това бе най-силният мач на "Лудогорец“ под мое ръководство."

Съвсем очаквано, Юлиан Нагелсман, треньорът на „Хофенхайм“, бе изключително разочарован от поражението.

„Нашият съперник бе прекалено силен и заслужено спечели, а другата причина е недостатъчната амбиция в нашия състав – каза 30-годишният специалист. - Убеден съм, че моят тим има качествата да бъде по-добър от „Лудогорец“, но не го показа.“

Капитанът на българския шампион Светослав Дяков бе горд от успеха.

„Никога не губим вяра и обърнахме много силен отбор - каза авторът на първия гол. - Трудно е да обърнеш германски отбор. Спечелихме много важна победа, която ни дава шанс да се борим за излизане от групата.“

"Орлите“ събраха четири точки с тази победа. В първия мач от групите в Лига Европа "орлите" извоюваха нулево равенство като гост на пълния със звезди тим на "Истанбул ББ".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ